Flere nyheder

 
Teater
Miss Danmark Productions

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Miss Danmark Productions
Tor. 27. aug. 2009


En musikalsk forestilling om nødvendigheden af at være på, og være kendt for enhver pris. Den arbejdsløse Klovn må gå nye veje for at få arbejde i underholdningsbranchen, og den vej kan kun gå via talentshows i fjernsynet. En verden Klovn ikke føler sig helt godt tilpas i, men man er jo nødt til at være på, når kameraet kører. (Foto: Malte Kristiansen)

Et springbræt til offentligheden
Klovn er blevet arbejdsløs og går på arbejdsformidlingen, hvor hun sendes videre til et talentshow. Det er nemlig sådan, man får job nu om dage i underholdningsbranchen. Førhen syntes hun egentlig, at det var lidt af et møgjob f.eks. at optræde i storcentre, men nu er der ikke engang den slags jobs tilbage. Det er kun folk, der er kendte fra medierne, som kan få sådanne jobs. Klovn erkender, at den vej må hun også hellere gå og opsøger nogle tv-producenter, som laver auditions til talentshows. Men Klovn kender kun til at være klovn, mimisk klovn, og det er ikke lige den slags underholdning, programmet er ude efter.

Miss Danmark
Ved talentshowet møder hun Engel og Dommer. Dommer er meget selvpromoverende, ikke ulig visse dommere fra lignende shows herhjemme og med en vis inspiration fra Top Model. Ingen tvivl om, at Dommer selv vil være kendt for enhver pris for at komme i fjernsynet. Og, som hun selv siger, er kameraet altid tændt, og det gælder om altid at være på. "Be gorgeous, be fierce", fortæller hun Klovn, men taler egentlig mest til sig selv og til kameraet. Klovn foretager en prøve til talentshowet, men har et problem, da ingen vil se hendes eget nummer, men have at hun skal gøre alt muligt andet. Klovn vil bare gerne vise sit mimenummer. Hun ender dog med at deltage i Miss Danmark - verdens bedste talentshow, og går videre i konkurrencen. Fordi fjernsynet skal være et springbræt til offentligheden, må man gøre alt for være synlig og dermed eksistere.

En fin musikalsk satire
Miss Danmark Productions er en vellykket musikalsk satire over alle de talentshows, som fjernsynet svømmer over med i disse tider, og ikke mindst deres mere eller mindre medieglade dommerpaneler. Selvom parodien på det at være kendt for nærmest ingenting, og Andy Warhols fortærskede "fifteen minutes of fame", efterhånden er set før, formår folkene bag Miss Danmark et langt stykke hen ad vejen at sparke nyt liv i denne debat. Forestillingen, der også er et vellykket musikalsk show, er meget underholdene. Skuespillerne er dygtige, især den frustrerede Klovn kan fremhæves.

Miss Danmark Productions blev vist i forbindelse med Vildskud - Festival for uafhængigt teater. Læs en stemningsrapport fra festivalen her.