Flere nyheder

 
Musik
Whitney Houston: I Look to You

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Whitney Houston: I Look to You
Ons. 9. sep. 2009


Med "I Look to You" er Whitney Houston tilbage på musikscenen med noget nær fuld kraft. Det er hendes første album i 6 år, og hun har ikke lavet et studiealbum siden "Just Whitney" fra 2002. Albummet leverer en blandning af R&B, dance og ballader, som hun er kendt for, men hun stikker også lidt dybere med et par sange om de omtumlede år, hun har haft.

Whitney Houston er en stjerne, og hun spænder vidt, gående fra hendes rene poplyd fra midten af 80'erne til toppen af karrien med "I Will Always Love You", hvor hendes stemme fik lov at folde sig ud til en præstation, der var en operadiva værdig. Hun samler det hele sammen på sit nye album, der spænder fra "Million Dollar Bill" og "A Song for You", der har toner og tempo fra poptiden til den delvist selvransagende "I Didnt Know My Own Strength" hen over en række varierede ballader.

I Look to You har efter sigende været undervejs i 3½ år og er lanceret med et budskab om, at albummet skulle være tro mod Whitneys tidligere præstationer. Det er i høj grad lykkedes. Albummet er som et koncentrat af det meste af hendes karriere, men vægten er lagt over på balladerne, som alle er af høj kvalitet samtidig med, at de har en stor forskellighed. Det skal der lyde stor ros, for der er absolut ikke et eneste nummer på I Look for You, som kan kaldes fyld. De er alle gennemarbejdede og kunne udgives som single, hvis det skulle være.

Selv om hun prøver at dække det meste af karrieren, er det tydeligvis en noget ældre Whitney Houston, der synger. Der er ikke helt det samme tempo på dancenumrene som på hendes gamle 80'er-hits, og alle teksterne stikker meget dybere end tidligere. De kredser meget om kærlighed og de fejl, man kan begå i livet, og det er med til at give hele albummet en intensitet, der gør, at det kan høres igen og igen.

Det er et værdigt returalbum. Whitney Houston er meget stærkt tilbage, og hvis hun kan levere mere musik af samme kvalitet, har vi meget at glæde os til.

Ude på CD fra Sony