Flere nyheder

 
Musik
Basix i Musikhuset Aarhus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Basix i Musikhuset Aarhus
Søn. 4. okt. 2009


A cappella-gruppen Basix slog for alvor igennem, da de deltog og blev nummer 2 ved det danske melodi grand prix i 2001. Ved koncerten i Musikhuset Aarhus blev der sunget numre fra gruppens nyeste cd "Diversity", men publikum blev heldigvis ikke snydt for nogle af de mange fantastiske sange, gruppen tidligere har udgivet. (Foto: PR-foto)

På Basix nyeste cd Diversity vover gruppen for første gang at lave en hel cd kun med egne numre. På de tidligere albums har der altid været cover-versioner af andres materiale, som Basix så har omfortolket som a cappella.

En stor del af koncerten var således hovedsageligt tilegnet disse nye sange, som var meget forskellige, hvad angår stilarter, idet gruppen består af seks meget forskellige mennesker med forskellig musiksmag. Ind imellem kom der også små godbidder i form af sange fra det næstnyeste album Star People, hvor hver af medlemmerne i gruppen havde fået lov at fortolke et nummer sunget af deres ynglingssanger. Ud over gruppens egne numre fik publikum dermed lov at høre a cappella-udgaverne af George Michaels "Star People", Abbas "Knowing Me, Knowing You" og Robbie Williams "Angels" for at nævne nogle stykker. Publikum blev naturligvis heller ikke snydt for "Hepsi Senim Mi", en fortolkning af et tyrkisk nummer, som udkom på Basixs album The Grass fra 2001, og som har fulgt gruppen lige siden.

I anden halvdel af koncerten kom der flere af gruppens egne sange, her imponerede især "High on Life (in the Slow Lane)" og "Supernatural Conversation" med lead vocal af gruppens nyeste medlem Christoffer Brodersen. I første halvdel af koncerten skal endvidere fremhæves "So Much Better", som faktisk kun bliver endnu bedre af, at baggrunden for sangen fortælles på scenen, som det skete ved koncerten i Århus. Dette gælder også den utroligt rammende "Think Twice" om alle de kommentarer, singler må lægge ører til. Begge sange synges af den meget karismatiske Peter Bach, som også er gruppens koreograf.

Basix er et konceptband forstået på den måde, at der kun synges a cappella-musik, det vil sige sang uden instrumentledsagelse. At der synges uden brug af instrumenter kan det dog være svært at overbevise sig selv om, idet især Niels Nørgaard og John Kjøller formår at frembringe så mange lyde, at man er sikker på, at der må sidde et orkester og gemme sig ude bag ved scenen. Til aftenens koncert frembragte de to herrer også Basixs første trommesolo!

Mange af Basixs sange er baseret på ting/situationer sangerne selv har oplevet, af større eller mindre betydning. "Cry Out for Muses" handler f.eks. om at have skriveblokering, ikke nogen stor ting, men alligevel noget, de fleste har prøvet eller kan sætte sig ind i. De fleste af sangene handler altså om noget og har en bagvedliggende historie, hvilket desværre hører til sjældenhederne i dag, hvor sange ofte bare skal rime og deres betydning/budskab er noget sekundært.

Energien og livsglæden emmer ud fra scenen og går lige i kroppen på publikum. Synes man ikke, at sangene er specielt fantastiske, kan man i hvert tilfælde ikke komme uden om sangernes enorme talent. Der skal en hel del til at kunne synge uden instrumental akkompagnement at støtte sig til og samtidig have overskud til at lave kompliceret koreografi, involvere publikum og holde kontakten til alle i salen gennem hele koncerten.

Basix fortsætter på danmarksturné med albummet Diversity

Se datoer og spillesteder for turnéen