Flere nyheder

 
Litteratur
Alle kapitalisters bibel

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Alle kapitalisters bibel
Tir. 6. okt. 2009


"Warren Buffett - Et liv med milliarder" er en spændende biografi, som ikke blot rummer én mands livshistorie, men et helt lands politiske og økonomiske historie fra 20'erne og frem til i dag. Finansverdenen som omdrejningspunkt for intet mindre end 1102 sider kræver imidlertid en læser med en stor interesse for børsmarkedets aktiekurser.

Et liv med milliarder er ikke, som man kunne frygte, en entydig hyldest til den succesfulde aktiemillionær Warren Buffett, der med en formue på mere end 30 milliarder dollars(!) er en af verdens rigeste mænd. Det er heller ikke en typisk klichéfyldt historie om en fattig avisdreng, der ender som mangemillionær i 'the land of freedom.' Det er en historie om en sær, indadvendt og til tider direkte usympatisk person, der ikke nødvendigvis er et specielt godt eller lykkeligt menneske, men alligevel et menneske, man får en hvis sympati for - på trods af hans nærmest maniske besættelse af penge. Forfatteren Alice Schroeder skriver, med et citat fra en ven:

"Han var aldrig en person man så agere vært ved grillfester, kigge stjerner eller gå tur i skoven. Hvis Warren havde kigget stjerne og fået øje på Karlsvognen, ville han bare have set et dollartegn i stedet."

Fortællingen er velformuleret og spændende - men den er alt for lang! Bogen kunne med fordel have været kortet ned til det halve. Der er alt for mange omstændelige beskrivelser af aktiekurser, private virksomheders økonomiske op- og nedture og børsmarkedets udvikling. Og for mange beskrivelser af alle tænkelige detaljer i Warren Buffetts liv, lige fra psykologiske beskrivelser af hans arbejdskollegaer til beskrivelser af hans job som avisbud, hans første kærlighed, diverse forretningsmøder, middagsselskaber og hans utallige investeringer. Værket vinder imidlertid ved at være nuanceret og på sin vis også gribende, selvom den verden, vi præsenteres for, må siges at være en temmelig materialistisk verden, hvor succes er lig med rigdom. En bibel for enhver kapitalist. En tankevækkende livshistorie for alle os andre.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Alice Schroeder: Warren Buffett - Et liv med milliarder

Forlag: Børsens Forlag

ISBN 9788776644062

Sider: 1102