Flere nyheder

 
Litteratur
Leg din hund lydig

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Leg din hund lydig
Man. 26. okt. 2009


"Leg din hund lydig" af dyrefotograf og dyretræner Pernille Westh er en kort bog for børn, der hurtigt giver en indføring i hundeopdragelse. Bogen er rigt illustreret for at inkludere selv små børn, og som supplement til mere organiseret hundetræning giver bogen en god opskrift på at inkludere børnene i hundens dannelse.

Pernille Westh viser i denne udgivelse mange almindelige øvelser og starter praktisk med de mest anvendte, som "Sit", "Dæk" og "Kom". Derudover er der en praktisk inddeling i tre sværhedsgrader, så man hurtigt kan finde de rette øvelser til barnet og hunden. Intentionen fra forfatterens side er, at selv helt små børn ned til tre år kan være med til at skabe en lydig og harmonisk hund. For at illustrere, at alle hunde i teorien kan trænes, bliver der brugt forskellige racer og et par blandinger. Hver hund er sat sammen med et barn i varierende alder passende til hver øvelse.

Bogens forord og "Gode råd"-sektion er skrevet på et letlæseligt sprog, der appellerer til målgruppen - børn i alderen 3 til 13 år. Disse sektioner introducerer kort børnene til livet som med-hundeejere ved for eksempel at fortælle, hvad man må og ikke må gøre, når man vil lære sin hund et trick eller en kommando.

Den første øvelse, der bliver introduceret og beskrevet er meget fornuftigt "Kom", og som de fleste i bogen, er øvelsen let lære. For de lidt større børn er der også nogle lidt sværere øvelser, som f.eks. udstillingstræning og slalom. Specielt udstillingstræningsøvelsen er god introduktion til, hvordan man kan lære en hund at blive berørt på poter, børstet og få kigget tænder, hvilket også er godt at opøve i forbindelse med f.eks. dyrlægebesøg, eller bare for familier med små nysgerrige børn.

Selvom der er mange gode øvelser, bør bogen ikke være den eneste kilde til hundeopdragelse for børn i familien. Derudover er der et par øvelser, det er svære at blive klog på. "Tryk (og skub)"-øvelsen virker for eksempel ikke specielt bevendt, men kan måske være meget sjov for både hunden og barnet.

Udover det lette sprog gør bogen det yderligere lettere for børnene ved at illustrere alle øvelser ned til hvert trin med farvefotos, der viser, hvordan test-børnene og hundene gør. Dette er nok bogen største plus, målgruppen taget i betragtning.

Generelt er bogen rigtig fin og kortfattet. Selvom den er stilet til børn og sproget og øvelserne derfor også er derefter, kan forældre, specielt til de helt små børn, også være med til øvelserne.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Pernille Westh: Leg din hund lydig
Forlag: Borgen
Sider: 72
ISBN:978-87-21-03204-3