Flere nyheder

 
Teater
Skrump

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Skrump
Tor. 5. nov. 2009


Folketeat
ret er draget på turné med et nyt satirisk teaterstykke skrevet af Flemming Jensen. Stykket sætter fokus på det danske sundhedsvæsen med slet skjulte hentydninger til den aktuelle politiske og samfundsmæssige situation i Danmark lige nu. Stykket er letbenet underholdning for folk, der følger med i samfundsdebatten. (Foto: PR-foto, Folketeatret)

Forestillingen blænder op hjemme hos politimester Anton Bjerg (Ole Thestrup) og hans kone. Det er morgen, og Anton Bjerg er på vej på arbejde, men pludselig opdager han, at der er forsvundet 40 kg fra hans krop uden, at han har opdaget det. Han kan ikke forstå, hvor de er blevet af, men mener, at han havde dem, da han besøgte sin læge Doktor Huld (Asger Reher) for 2½ måned siden. Lægen må altså kunne forklare, hvor de manglende kilo er blevet af, for Anton Bjerg vil have dem igen!

Doktor Huld er imidlertid taget ned til sin privatklinik i Sydfrankrig, hvor han sender sine overvægtige patienter ned for at tabe sig; de rige for egen regning, de mindrebemidlede for sundhedsvæsenets regning. Dokter Huld vil gerne tage sig ekstra godt af den milliardær, som er indlagt på hans klinik, da han håber på, at milliardæren så vil investere i klinikken. Ud over doktor Huld har klinikken kun én ansat spillet af Joy-Maria Frederiksen. Hun søgte i sin tid fire stillinger om ugen, som foreskrevet når man var arbejdsløs og det lykkedes hende at blive ansat i alle fire stillinger på Doktor Hulds klinik. Hun er således både sygeplejerske, kok, piccolo og indisk læge.

Anton Bjerg beslutter sig for at rejse ned til Frankrig på jagt efter sine 40 kilo. Der møder han en flok meget forskellige patienter samt den føromtalte milliardærs forlovede og bliver involveret i et mord, da en eller anden på klinikken vælger at myrde milliardæren i ly af en sprunget sikring. Anton Bjerg skal nu både løse mordgåden og mysteriet om de forsvundne kilo. Om det lykkes skal ikke afsløres her!

Stykket kan karakteriseres som en mellemting mellem farce og satire. Historien er delvist bygget op over en historie, som muligvis er en vandrehistorie, som involverer nogle slankepiller, der blev solgt fra køleskabe på apotekerne. De virkede på alle, men producenten ville ikke afsløre, hvad det var, der var så virkningsfuldt ved pillerne. Når man havde tabt sig nok, skulle man bare drikke en mikstur, så holdt man op med at tabe sig igen. En solstrålehistorie, indtil nogen undersøgte indholdet af de udleverede piller - de viste sig at indeholde bændelormeæg!

Skrump er letbenet underholdning, som bliver brugt som en platform til at få indsparket en række bemærkninger om sundhedssystemet og dets mangler, dagpengesystemets tåbeligheder og i det hele taget bare en række samfundsobservationer. Det er morsomt, ikke hylende morsomt, men underholdende med mange rammende kommentarer. Skuespillerne er dygtige, og Flemming Jensen er med på scenen i en rolle, man aldrig havde drømt om at se ham i. Han leverer virkelig en pragtpræstation i dette stykke.

Forestillingen fungerer udmærket som underholdning. Hvis man skal forstå alle kommentarerne kræver det dog, at man har fulgt lidt med i samfundsdebatten.

Folketeatret på turné: Skrump

Skrump er anmeldt på Horsens Ny Teater den 2.11.

Se spilletider for resten af danmarksturnéen