Flere nyheder

 
Litteratur
Dragens ånde

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dragens ånde
Fre. 6. nov. 2009



Frank Esmann er nu nået til anden del af sin trilogi om Sektion 2, en hemmelig dansk efterretningsafdeling og dens meritter. Ambitionerne er høje, og bind 1 lovede rigtigt godt. "Dragens ånde", der følger direkte op på "Døden indhenter jer", løfter historien op på et højere internationalt plan end forgængeren, men desværre ender vi op med en unødigt rodet historie.

Iran arbejder intenst på at skaffe sig atomvåben, og USA's efterretningstjenester har fundet frem til, at landet allerede har fremstillet et par stykker. Iran har dog brug for mere højteknologi for at øge produktionskapaciteten og må ud på det lyssky marked for at dække behovet. Da direktøren for et dansk firma, der fremstiller centrifuger som kan anvendes til formålet, samtidig begår selvmord, bringer det Sektion 2 på sporet af de iranske ambitioner.

Israel og dele af den amerikanske regering ønsker at bombe det iranske anlæg for at fjerne problemet adskillige år ude i fremtiden. Andre kræfter i den vestlige verden ønsker en mindre konfrontatorisk løsning på problemet. Sektion 2 får til opgave at støtte op om den sidste løsning og må kæmpe mod både iranske agenter og normalt mere venligt stemte efterretningstjenester.

Hele idéen er god. Frank Esmann klipper mellem regeringskontorer, agenter i marken og politikere, der laver studehandler, for at bygge en spændende og detaljeret historie op hen mod klimaks. Det fungerer godt i første halvdel af bogen, her bliver man grebet, men pludselig bevæger vi os ud af flere spor, og hele historien begynder at flimre. Vores helte og hovedpersoner vikles ind i nogle handlinger og sidehistorier, som ikke står helt klart, og historien ender op med en rodet og lidt forudsigelig slutning.

Om Frank Esmann prøver at bygge spændingen op til den sidste bog i trilogien ved at lade en masse løse tråde hænge er ikke til at sige. Hvis det er tilfældet kunne det være gjort væsentligt bedre. Bogens begyndelse er på Tom Clancy-niveau, slutningen er Nick Carter. Det eneste der formilder, er udsigten til, at alle trådene bliver samlet i sidste del, men det vil kræve meget at få Dragens ånde til at fremstå som en helstøbt fortælling, når alle tre bøger er læst.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Frank Esmann: Dragens ånde
Forlag: Forum
Sider: 322
ISBN: 9788763811163