Flere nyheder

 
Film
New Moon

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
New Moon
Fre. 20. nov. 2009


2. del i tusmørkesagaen skal nok få kernepublikummet, piger i alderen 10 til 18 år, til at hvine frydefuldt over Robert Pattinson som den dæmonisk flotte Edward og dennes muskuløse rival Jacob (Taylor Lautner) til Bellas (Kirsten Stewart) gunst. Velkommen til horrorgenrens svar på en chickflick! (Foto: Nordisk Film)

Hvad er mest realistisk: At der findes vampyrer og varulve, eller at du har en kæreste, der kan recitere fra Shakespeares Romeo & Julie og med fuld overbevisning siger: " You're my only reason to stay... alive"!? I den nu anden filmatisering af Stephanie Meyers saga om teenageren Bella Swan, der i den første bog flyttede fra sin mor i syden til sin far i det kolde regnfulde Forks, Washington, er begge ting tilfældet. Her forelsker hun sig nemlig i den mystiske, men flotte Edward Cullen, der viser sig at være en vampyr.

Ved starten af den anden film i serien fejrer det usandsynlige par hendes 18 års fødselsdag sammen med hans familie. Da Bella ved et uheld kommer til at skære sig, går en af vampyrerne Jasper (Jackson Rathbone) amok. Efterfølgende får dette Edward til at erkende, at de ikke kan have en fremtid sammen, hvorefter han forlader hende. Inden får han hende dog til at love, at hun vil passe på sig selv.

Bella er sønderknust, men finder langsomt en smule glæde sammen med vennen, indianeren Jacob. Samtidig finder hun ved et tilfælde ud af, at Edward på mystisk facon viser sig for hende, hver gang hun er i fare. Og fare kommer hun selvfølgelig i, da de onde vampyrer Victoria (Rachelle Lefevre) og Laurent (Edi Gathegi) fra den første film vil have hævn over Bella og Edward for drabet på Victorias vampyrkæreste.

Samtidig finder Bella ud af, at Jacob har en farlig hemmelighed, som fint bygger videre på horrorgenrens portrættering af de forskellige "samfundsklasser" og deres indbyrdes kamp, som eksempelvis i de tre foreløbige Underworld-film. I den sidste af disse film optræder Michael Sheen, der også er at finde i New Moons bedste sekvenser sat i Italien, hvor han spiller en af de tre overhoveder i Volterra-klanen: Vampyrens overhoveder eller konger, om man vil. Hertil rejser Edward fordi han fejlagtigt tror, at Bella er død, for som en anden Romeo at ende sit liv ved at forbryde sig imod vampyrernes helligste lov, nemlig ikke at blive opdaget af mennesker..

New Moon er tænkt meget målrettet som pigefilm, og som sådan kan læseren, hvis denne hører til i målgruppen, sagtens lægge 2-3 stjerner til denne anmelders bedømmelse, da filmen giver rig mulighed for at svælge i søde fyre, der er åh-så-mystiske, romantiske, veltrænede og ridderlige. Desværre smøres Romeo & Julie-tematikken så tykt på, at kvalmegrænsen nås forbløffende hurtigt. De indlagte actionsekvenser er ok, men tjener næsten udelukkende som fyld mellem endeløse, detaljerede mono- og dialoger om den svære og altopslugende kærlighed. Væk er den første films mystiske og stramme fortælling. Her mærker man tydeligt, at filmens instruktør Chris Weitz ikke har haft samme ambitioner med New Moon som forgængeren Catherine Hardwicke havde med Twilight. Her var der i det mindste lidt ægte teenage-spleen og gotisk kærlighed.

Se spilletider
Se film-info