Flere nyheder

 
Litteratur
Køkkenrevolution fra Umahro

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Køkkenrevolution fra Umahro
Tir. 24. nov. 2009Manden bag "Sundhedsrevolutionen", Oscar Umahro Cadogan, er nu aktuel med sin tredje kogebog i den køkkenrevolutionerende serie. Titlen er temmelig uoriginalt "Mere køkkenrevolution fra Umahro - 100 fantastiske opskrifter til dig, der vil lave nem og nærende mad". Men det er faktisk også præcis, hvad man får.

Oscar Umahro er nok blandt mange kendt som den faste madskribent i Femina. Han er en del af den sundhedsbølge, som er skyllet ind over os de seneste år. Men et absolut plus ved Umahros mad er, at det ikke ligner sund helsekost. Der er ikke noget værre, end når alle ens yndlingsingredienser er fjernet fra maden, og man står tilbage med alt det kedelige tilbehør. Hvad er der så tilbage at leve for?

Grundlæggende er Umahros mad fremstillet af lækre råvarer, som er delikat tilberedte. Der er ingen sukker, smør, fløde eller tomme kulhydrater, men der er masser af smag og saft og kraft alligevel. Og det er trods alt det væsentligste.

Bogen er fint layoutet med billeder af Line Thit Klein. Hver opskrift får sit eget opslag med et helsides foto på venstre side og opskriften på højre. Til hver opskrift er tilføjet en supplerende boks med fif - til hvad retten passer til af tilbehør eller kød, eller til alternative varianter af retten. Overordnet set ligner bogen meget de to foregående i serien. Og faktisk er der også en del gengangere blandt opskrifterne. Men er man fan, skal man nok også have den nyeste alligevel.

Der er masser af traditionelle råvarer, men også en del, som man ikke så ofte ser anvendt i det danske køkken. Heriblandt er Umahro meget glad for at bruge søde kartofler. Og heldigvis i helt andre sammenhænge end den vanlige amerikanske Sweet Potato Pie, som godt kan ligge lidt lovligt tungt i maven. Tag for eksempel "Appelsinproppet lammekølle på søde kartofler", "Ovnbagte søde kartofler med linser, rejer og rødløg" eller "Kalvesteg gnedet i karry oven på tomater og søde kartofler". Men nu skal det jo ikke lyde som om, det hele er lutter søde kartofler. Der er også mere avantgarde opskrifter som "Hjertesalat med hasselnøddedressing velsignet af nougatgudinden" eller "Blomkålssuppe med rosiner". Sidstnævnte må dog også siges at se en smule tvivlsom ud på fotografiet, og ikke just opfordre til øjeblikkelig kokkerering i eget køkken.

Sidst i bogen - som rosinen i pølseenden - findes Umahros 10 sunde kostråd, som de er formuleret i Sundhedsrevolutionen. (Se hjemmesiden for sundshedsrevolutionen her) Det er 10 huskeregler, som de færreste fornuftige mennesker vil være uenige i, men som de fleste nok alligevel vil have lidt svært ved at leve helt op til.

Det må indrømmes, at denne kogebog er langt bedre end ventet. Ligefrem super lækker og indbydende. Kun næstsidste afsnit om "Bagværk, slik og desserter" vil nok kunne skuffe de fleste slikmunde. Især hvis man er fanatisk tilhænger af god gammeldags chokoladekage. Men faktisk er det skinnet, der bedrager. Selv en hærdet dessertspiser som undertegnede har måttet overgive sig 100% til Umahros forskellige varianter af tørret frugt-kugler med navne som "Citronmåner", "Frosne valnødde-daddel-rosmarin-delights" og "Jungle Balls". Disse opskrifter har allerede gjort stor lykke i mit hjem! Så måske bør de øvrige dessertopskrifter også få en chance. Det kan jo være, at Umahro kan overbevise selv den mest fanatiske dessert-freak.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Oscar Umahro Cadogan: Mere Køkkenrevolution fra Umahro - 100 fantastiske opskrifter til dig, der vil lave nem og nærende mad
Forlag: Pretty Ink
Sider: 232
ISBN: 9788763812603