Flere nyheder

 
Teater
Rød Nat i den Brune Kødby

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rød Nat i den Brune Kødby
Tir. 1. dec. 2009



I fire uger i træk har du muligheden for hver torsdag, fredag og lørdag at opleve alternative forestillinger i "Rød Nat i den Brune Kødby" på Husets Teater. Programmet skifter fra dag til dag, men typisk foregår det i to afdelinger med teater, koncert, poetry slam, comedy, trylleri etc. og afsluttes med musik i Underhuset. (Foto: Henrik Ohsten Rasmussen)

For at opnå den rette kabaretstemning byder den excentriske konferencier, Flotte Mads Michael, velkommen til Rød Nat i den brune Kødby - det vil sige, at det gør han, medmindre man er så uheldig at vælge en aften, hvor Flotte Mads Michael selv er på scenen som skuespiller. Det var han denne aften, og det mindskede skæret af kabaret.

Aftenen indledtes med Alt det for intet - Hamlets masker med Finn Hesselager og Mads Wille. Ved at lade Hamlet spejle sig i stykkets andre roller, viser de to skuespillere en mangfoldighed i både udtryk, kropssprog og ikke mindst i tolkningen af en ellers velkendt figur. Maskerne er hjælpemidlet, og de er både sjove og virkningsfulde, ikke mindst når de bliver sat ovenpå hinanden eller smidt på jorden som de lig, Hamlet jo flyder med.

Forbavsende nok ender man med at have set en hel Hamlet-forestilling, om end i grove træk. Men da historien er så kendt, gør det ingenting, at lange passager springes over. Et stort minus er dog, at Finn Hesselager meget af tiden er nærmest umulig at forstå, fordi han simpelthen ikke taler højt nok. Det er især, når han og Mads Wille fører en dialog, at stemmen dæmpes til det nærmest uhørlige og i hvert fald uforståelige. Det giver godt nok en fornemmelse af intimitet og forstærker illusionen om, at her er to skuespillere, hvor publikum blot er en flue på væggen - men der er trods alt et publikum, som helst skulle kunne opfange replikkerne. Men de var altså druknet i rømmen, hakken, hosten, hvisken, kradsen etc., længe inden lydbølgerne nåede op på fjerde række.

Efter Alt det for intet blev vi gelejdet ned i baren for at vente på næste stykke, som var pigerne fra The Clooney Brothers - X-rated boyband og deres lummer-satiriske sange. Det endte med over en times ventetid, og det er simpelthen for længe - især når samtlige stole i det ellers hyggelige barområde lynhurtigt blev besat. Fra midnat kunne man så høre DJ Simon Drone i Underhuset.

Ideen med Rød Nat i den Brune Kødby er god, og programmet kommer vidt omkring, fra udpluk af Nick Cave-teaterkoncerten over Mentalmagi og Tom Waits på svensk til reading på italiensk og Danske digtere - dead or alive. Et sandt performanceinferno med ca. 100 medvirkende kunstnere. Af den grund bør der være noget for enhver smag, blot skal man være indstillet på, at det er en helaftensforestilling med lange pauser.

Husets Teater: Rød Nat i den Brune Kødby - 12 kabaretaftener, hvor alt kan ske!

Se spilletider
Detaljeret program for de enkelte aftner findes på www.husetsteater.dk.