Flere nyheder

 
Film
DVD: Lesbian Vampire Killers

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
DVD: Lesbian Vampire Killers
Tir. 8. dec. 2009



Er der nogen tvivl om, hvad "Lesbian Vampire Killers" går ud på? Nej vel? Denne britiske komedie er en cadeau til 60'ernes b-film. Filmen vrimler med smukke kvinder med skarpe hjørnetænder, ældgamle forbandelser, komisk splat og masser af spilleglæde. Det er plat, grimt og uhyggeligt morsomt.

Er det ikke bare befriende, når filmens titel kan læses som en fuldt dækkende varedeklaration? Ikke så meget kunstnerisk pjat. Du ved præcis, hvad du får. Sådan er det med den britiske Lesbian Vampire Killers. Den handler såmænd om lesbiske vampyrer, der myrder og bliver myrdet. Længere er den ikke, og heldigvis for det.

I filmen tager to unge mænd på vandretur til en lille engelsk landsby for at slippe væk fra deres triste liv. Den ene er netop blevet forladt af sin kæreste for syvende gang, den anden fyret fra sit job som klovn. På byens lokale kro bliver de henvist til et forladt hus, hvor de kan tilbringe den første nat. Til det samme hus har kroværten netop sendt en flok unge piger, så drengene er ikke sene til at takke ja. Hvad de dog ikke ved er, at der over netop denne egn hviler en forbandelse. De lokale kvinder forvandles til lesbiske vampyrer på deres 18-års fødselsdag, og den ene af de unge mænd nedstammer fra den slægt, hvis blod kan vække en ondsindet - og lesbisk, naturligvis - vampyrdronning til live.

I stil med Shaun of the dead fra 2004 er også Lesbian Vampire Killers en kærlig splatterkomedie, der hylder 60'ernes og 70'ernes b-gysere som for eksempel The Vampire Lovers fra 1970. De unge piger i den forladte hytte er en gruppe studerende i folketro, men at dømme efter deres brystmål og letpåklædte tilstand må de tjene til studierne som strippere. De lyder alle navne, der ligger midt mellem tysk og svensk, og er naturligvis bundnaive. Vi er med andre ord helt ude på det komiske overdrev, og trods filmens enorme mængder kropsvæsker holder humoren sig tør hele vejen igennem. Det er ærkebritisk, lige dele Benny Hill og Monty Python, som når den ene af de unge mænd må holde en smuk vampyr fra livet ved at skubbe på hendes bryster, eller når de første gang ankommer til en krostue fyldt med mænd og bemærker, at stedet minder om "en bøssebar fra middelalderen". Det er selvfølgelig uhyggeligt plat, men velskrevet og usnobbet.

Det siges, at filmens forfattere fik idéen til projektet, da de skulle tænke på den dummest mulige og mest kommercielle titel til en film. Den måde at gå til filmen på skinner fuldt ud igennem på skærmen. Gyserkomedier er ikke sjældne på dvd-hylderne, men det er yderst sjældent, at de er så gennemførte som Lesbian Vampire Killers - og det er endnu mere sjældent, at hele castets spilleglæde i så høj grad smitter af på seeren, som det er tilfældet her.

Foto: Sandrew Metronome.

Ude på DVD fra Sandrew Metronome.