Flere nyheder

 
Film
Guf for guitarfetichister

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Guf for guitarfetichister
Tor. 14. jan. 2010





Advarsel: Hvis man ikke har noget særligt forhold til hverken Jimmy Page, The Edge eller Jack White, så skal man højst sandsynligt lade være med at se denne film. Men hvis man derimod elsker Led Zeppelin, U2, The White Stripes og The Raconteurs, så bør man uden tvivl tage i Vester Vov Vov og tilbringe 97 minutter i fantastisk selskab. (Foto: Miracle Film)

Dokumentarfilmen It Might Get Loud lever op til sin titel. Det bliver højt. Det bliver nørdet. Det bliver fantastisk for alle guitarfetichister og rock'n'roll fans. Tre yderst kompetente og meget forskellige herrer mødes om rockmusikkens og guitarens teknik og historie. De nyder hinandens selskab og anekdoter, ligesom biografgængerne heller ikke kan undgå at blive charmeret og draget. Filmens form fungerer fremragende. Uhøjtideligt og med stort nærvær bliver seeren præsenteret for tre markante guitaristers forhold til deres instrumenter, og hvordan disse livslange kærlighedsforhold opstod. Der er ingen hjælp at hente, hvis man ikke kender noget til filmens personer i forvejen. Bandnavnene bliver knap nok nævnt, til gengæld er der masser af sjove historier fra de tre musikeres meget forskellige barndomme og private refleksioner over deres kærlighed til musikken - hele tiden med guitaren som udgangs- og omdrejningspunkt.

For en god ordens skyld skal der her gives en præsentation guitarvirtuoserne og deres bands fra tre forskellige generationer:
Jimmy Page er en af de mest indflydelsesrige musikere inden for rock'n'roll. Han fandt sammen med sangeren Robert Plant, trommeslageren John Bonham og John Paul-Jones, som spiller flere instrumenter. De fire musikere blev til bandet Led Zeppelin, som spillede sammen fra 1968 til 1980. Page var foruden guitarist også sangskriver og producer i bandet og skabte en hel særlig lyd inspireret af blues, folk og musik fra østen. De sidste 30 år har han spillet med andre bands.

The Edge udgør sammen med Bono, Larry Mullen og Adam Clayton det succesfulde band U2. The Edge's minimalistiske guitarlyd og brugen af ekko er meget karakteristisk for bandets musik. Siden de fandt sammen i 1978, har de vundet 22 grammyer og mange andre priser.

Jack White har indtil videre haft stor succes med to bands. I 1997 dannede han sammen med Meg White den unikke rockduo The White Stripes, som på kort tid opnåede stor popularitet verden over og i 2007 spillede for en proppet Madison Square Garden i New York. Jack White trækker veksler på sine sydstatsrødder i The White Stripes, ligesom han også er tro mod den amerikanske guitartradition i The Raconteurs, som opstod i 2005. Året efter dannelsen af The Raconteurs turnerede bandet med Bob Dylan.

Det er en unik live-agtig oplevelse at se de tre musikgenier sidde sammen omgivet af alle deres elskede guitarer. Trods deres meget forskellige musikalske udtryk har de et fælles fundament i deres uudtømmelige kærlighed til guitaren. Det er vidunderligt, det er nørdet og det er højlydt!

Se spilletider

Se filminfo