Flere nyheder

 
Teater
Kennedy er fremragende i rollen som hulemand

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kennedy er fremragende i rollen som hulemand
Man. 8. feb. 2010



For nogle år tilbage var det Peter Kær, der kunne opleves i stykket, der dengang blev kaldt "Hyldest til hulemanden". Nu prøver Gordon Kennedy kræfter med det One Man Show, der har spillet længst på Broadway nogensinde og moret over 8 millioner mennesker i 30 lande - Rob Beckers Defending the Caveman. (Foto: Thomas Petri)

Hulemanden er en forestilling, der gør op med den ellers, blandt kvinder, bredt accepterede opfattelse, at alle mænd er nogle røvhuller! I forestillingen tages der udgangspunkt i de meget forskellige roller kvinder og mænd havde på hulemandsstadiet. Manden var jæger, han skulle være god til at fokusere og passe på sin familie. Kvinden var derimod samler, hun skulle kunne overskue en hel mængde forskellige muligheder og samarbejde med andre kvinder om at indsamle og udnytte de ting, de fandt.

Forestillingens hypotese er, at vi stadig den dag i dag ikke er frigjort fra disse roller. Kennedy giver nogle ganske gode eksempler på, hvordan de to rollers karakteristika stadig gør sig gældende: Der sidder seks mænd og spiser chips, pludselig er der ikke flere tilbage, og straks begynder en forhandling om, hvem der skal hente en ny pose. Hvis det nu i stedet for var seks kvinder, der pludselig sad med en tom chipsskål, så ville alle rejse sig og hjælpe hinanden med at finde chips og lave mere dip - fordi kvinder samarbejder, mænd forhandler. Det er i øvrigt også grunden til, at man ikke får en mand til at hjælpe med at gøre rent ved selv at gå i gang og regne med, at han så vil hjælpe. Han vil bare tro, at han har vundet forhandlingen, endda uden at opdage, at der havde været en.

Forestillingen er en blanding af stand-up, skuespil og revy, og da Gordon Kennedy både var en af pioneerne inden for stand-up, er uddannet skuespiller fra Århus Teater og desuden også har prøvet kræfter med revygenren, er han selvskreven til at kunne få denne blanding af genrer til at fungere.

Gordon Kennedy er fremragende i rollen som hulemand, han har publikums fulde opmærksomhed fra start til slut. Forestillingen har rigtig mange interessante pointer, og publikum får sig et godt grin, mest af alt over sig selv, for ja, man kan kende sig selv og/eller kæresten/samleveren/ægtefællen i rigtig mange at de situationer, der bliver fremført.

Hulemanden
giver både et godt grin og noget at tænke over. Så tag konen, manden eller kæresten under armen og kom af sted.

Folketeatret (turneforestilling): Hulemanden

Se spilletider