Flere nyheder

 
Litteratur
En lækker kogebog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En lækker kogebog
Ons. 3. mar. 2010

Trine Hahnemanns nyeste kogebog/livstilsbog "Tænk før du spiser- sund hverdagsmad fra det nordiske køkken" er oprindeligt skrevet på engelsk for ikke-skandinaviske læsere og omhandler det "nyopdagede" skandinaviske køkken, som har vist sig at være lige så sundt, som det berømte middelhavskøkken. Bogen indeholder såvel opskrifter som basisviden om ernæring, livsstil og vægttab.

Forskning på Københavns Universitet har vist, at det oprindelige nordiske køkken er mindst lige så sundt som det berømte middelhavskøkken. Derudover er det blevet konkluderet, at den oprindelige livsstil og diæt med fødevarer produceret i de nordiske lande også er miljøvenlig, fordi man spiser lokalt producerede produkter, som varierer efter sæsonen.

Forfatteren har med denne bog forsøgt at skrive en kogebog baseret på ingredienser som dyrkes/findes i Norden og slår hermed et slag for, at denne type fødevarer kan være med til at holde læseren sund, og endda give et vægttab, uden at man skal gå på kompromis med den gode smag. At den nye livsstil også er en gevinst for klimaet, gør jo heller ikke noget.

Bogens indledende afsnit giver en kort indføring i, hvad det nordiske køkken er, og orienterer om ernæring, kost og livsstil. Desuden kan man her læse om, hvordan man taber sig på den nordiske diæt. Herefter præsenteres en række opskrifter inddelt i forhold til, hvornår på dagen man typisk spiser de enkelte retter. Under afsnittet "Aftensmad" er opskrifterne underinddelt i kategorierne "salater", "vegetarmad", "fisk og skaldyr", "vildt og fjerkræ" samt "desserter". Bogens let overskuelige opbygning og en gennemarbejdet indholdsfortegnelse, gør det nemt at navigere rundt i den.

Opskrifterne ser alle sammen spændende ud, uden at der går alt for meget damebladsopskrifter i den, forstået på den måde, at forfatteren anerkender, at den moderne familie til hverdag ikke har tid til at styrte rundt i fem forskellige specialbutikker og kreere 3-4 forskellige retter på én gang. De fleste ingredienser kan man selv dyrke derhjemme eller købe i et almindeligt velassorteret supermarked, og i tilfælde af at en bestemt vare ikke fås, giver bogen en masse tips til alternative produkter.

Bogen er gennemillustreret med billeder taget af den berømte danske fotograf, Lars Ranek, hvis billeder nok skal få mundvandet til at løbe hos læseren. Alt i at er Tænk før du spiser en meget attraktiv og lækker bog, som ligefrem appellerer til at blive taget med i køkkenet og brugt.

Opskrifterne består af ingredienser man kender, så bogen hører på en eller anden måde allerede til i ens køkken. - God fornøjelse!

Køb eller bestil bogen på saxo.com.

Trine Hahnemann: Tænk før du spiser - sund hverdagsmad fra det nordiske køkken
Lindhardt og Ringhof, 144 sider
ISBN: 9788711422748