Flere nyheder

 
Litteratur
Mytologiske og mesterlige streger

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mytologiske og mesterlige streger
Ons. 2. jun. 2010




Så er første bind af Peter Madsens samlede "Valhalla-saga" klar på boghandlernes hylder. Dette bind indeholder de tre første Valhalla-historier, og man kan blandt andet læse om Thors brudefærd og om, hvordan det hele startede. Desuden er bogen spækket med ekstramateriale og giver mange timers rigtig god underholdning.

Asatroen har de seneste år oplevet en større og større tilslutning, og i 2003 blev Forn Sidr godkendt som trossamfund. Forfatteren til Valhalla-tegneserierne, Peter Madsen, er selv asatro, og hans historier om den nordiske mytologi forholder sig loyalt til myterne, selvom der dog også er blevet plads til en del humoristiske indslag, som nok ikke har været at finde i de oprindelige myter.

Valhalla, den samlede saga 1 er første bind af i alt 5, som samler alle Peter Madsens 15 historier. I dette bind finder man historierne "Ulven er løs", "Thors brudefærd" og "Odins væddemål". Det er 3 fantastiske historier og enhver, der ikke kender så meget til den nordiske mytologi kan roligt stige på her.

Ud over de gode historier må Peter Madsens streg også have et par ord med på vejen. Den er nemlig ganske unik, da den på en og samme tid kan rumme den farlighed, som guder og jætter så gerne vil udtrykke, og den humor, som Peter Madsens version af historierne også indeholder.

Man kan spørge sig selv, hvad man skal bruge den nordiske mytologi til i dag. Ud over at flere og flere i dag tilslutter sig den gamle tro, er det immervæk en del af vores fælles historie, og efter denne anmelders bedste overbevisning skader det aldrig at sætte sig ind i ting, som var engang.
Nogen synes måske, at den nordiske mytologi er lidt for "hokus pokus-agtig", men sandheden er vel, at den ikke er meget mere utroværdig end kristendommen. Hvem ved, om 1000 år sidder der måske folk og kigger tilbage på vores tro med et overbærende smil på læben.

Peter Madsens samlede værker bør stå i ethvert hjem. Den er god for både børn og voksne, og den kan sætte gang i en masse snak om vikinger, nordiske guder og myter. Det eneste negative er, at det til tider kan være lidt svært at hitte rede i det store og brogede persongalleri. Men bruger man lidt tid på at lære guderne at kende, bliver man så rigeligt belønnet.

Valhalla kan klart anbefales.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Peter Madsen: Valhalla, den samlede saga 1
Carlsen, 220 sider
ISBN: 9788711424483
Udkommet: 21. maj 2010