Flere nyheder

 
Litteratur
Lækker boligbog i delikat indpakning

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lækker boligbog i delikat indpakning
Tor. 3. jun. 2010


Når kreative mennesker mødes, opstår der sommetider smukke ting. Det er bestemt også tilfældet med Gyldendals nyeste bud på en boligbog. Med "Liv & lys" har stylist Lykke Foged sammen med fotograf Morten Holtum begået en smuk og enkel bog. Resultatet er yderst appetitligt, både hvad angår indholdet og det rent æstetiske.

Bogen er som et boligmagasin deluxe. Og dette må endelig ikke misforstås. Enhver fan af boligblade ved, at et sådant magasin bør gemmes og tages frem med jævne mellemrum til evig inspiration og glæde for læseren. Liv & lys kan ikke som sådan bibringe læseren andet eller mere end et vanligt boligblad. Men her slipper man for diverse reklamer og kan i stedet dedikere sig 100 % til de 11 boligreportager, der fremstilles i bogen.

Liv & lys er endog på bedste boligmagasinvis forsynet med en forhandlerliste bagerst i bogen, som gør det muligt for den indretningshungrende læser at indføre et eller flere elementer fra bogen i sit eget hjem.

Kendetegnende for alle de 11 hjem er, at det er lyse boliger. Der er ingen okseblodsfarvede vægge, mørke paneler eller små vinduer med tunge gardiner. Men kan man lide den lyse nordiske stil, så er Liv & lys et godt bud på den næste inspirationskilde til hjemmet. Dermed ikke sagt, at alle 11 hjem i bogen er holdt helt i hvidt. Tværtimod. Men man kan vel sige, at det er den gennemførte stil og de lyse farver, der er det overordnede tema for bogen. Også selvom reportagerne i spænder fra Andrea og Rasmus Larssons mønstrede og farverige hjem til det ultimativt feminine og lyse blondehjem hos designer Pia Dahlquist.

Selvom bogen tilbyder en rimelig stor mængde tekst - genren taget i betragtning - så er fotografierne alligevel endnu vigtigere. Man kan beskrive sig ud af meget, men de visuelle indtryk vil altid være stærkest.

Der er en hel del detaljebilleder og lidt færre oversigtsbilleder i Liv & lys. Man kunne med fordel have medtaget vidvinkelbilleder af de større rum for at skabe bedre overblik over den enkelte bolig, men det er formodentlig et bevidst valg fra fotografens side.

Overordnet set skaber billederne et harmonisk udtryk i bogen og formår trods det manglende overblik at fremvise sjælen i de forskellige boliger. Og sammen med det meget gennemførte grafiske udtryk, som præger bogen fra start til slut, bliver helhedsoplevelsen ganske appetitlig.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Lykke Foged og Morten Holtum: Liv & lys
Gyldendal, 216 sider
ISBN: 9788702085372
Udkommet: 25. maj 2010