Flere nyheder

 
Litteratur
Sidste nyt fra "Twilight"-universet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sidste nyt fra "Twilight"-universet
Man. 14. jun. 2010





Mens vi venter på, at den tredje "Twilight"-film får premiere, kommer meget belejligt en ny vampyrbog fra Stephenie Meyer. Skaberen af den berømte "Twilight"-serie har med "Bree Tanners korte liv efter døden" lavet en afstikker fra bind 3, der viser en lidt anden vinkel på historien om de nyfødte vampyrer.

Det er nu fem år siden, Stephenie Meyers første Twilight-bog udkom. Nu, fire bøger senere og lige før premieren på den tredje film, kommer her en lille tilføjelse til Twilight-seriens tredje bog, Formørkelse.

Bree Tanners korte liv efter døden
er den parallelle historie til de begivenheder, der udspiller sig i slutningen af Formørkelse. Over et tidsforløb på et par uger følger man, med udgangspunkt i Bree Tanners liv efter hun er blevet vampyr, hvordan vampyrerne Victoria og Riley skaber deres flok af nyfødte vampyrer. Som nyfødt vampyr er man optændt af en umættelig tørst efter blod. Bree forsøger at overleve i en flok, hvilket ikke er nogen let opgave. Hun danner en form for venskab med to af de andre nyfødte, der på hver deres måde forsøger at klare sig igennem.

Stephenie Meyer skriver i introduktionen, at fortællingen er skrevet, mens hun redigerede Formørkelse. Den uddyber nogle af de begivenheder, som kun perifert kom frem i Formørkelse - det kan trods alt ikke have været helt enkelt at skabe en flok nyfødte vampyrer, føre dem bag lyset og formå at afholde dem fra at udrydde hinanden og alt omkring sig.

Den nyfødte vampyr Bree befinder sig kun nogle få minutter i Twilight-hovedpersonen Bella Swans bevidsthed - hun er en lille ubetydelig biperson i Formørkelse-historien, som man kun meget svagt erindrer, hvis overhovedet. Og har man læst Twilight-serien, ved man også, at det ikke er nogen lykkelig slutning, der venter Bree. Når man har læst Bree Tanners korte liv efter døden, er der stadig nogle få løse ender i fortællingen, som Meyer godt kunne have fulgt op på, men det kommer måske senere.

Bogen udkommer på dansk samtidig med den amerikanske udgave. Den er en interessant vinkel på den historie, der finder sted i Formørkelse, men der er ikke tale om en selvstændig historie som sådan. Det kræver, at man kender serien og specielt 3. bind, for at få noget videre ud af fortællingen. Men så er den til gengæld også god underholdning, mens man venter på filmpremieren.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Stephenie Meyer: Bree Tanners korte liv efter døden. En formørkelsefortælling.
Carlsen, 175 sider
ISBN: 978-87-11-41228-2
Udkommet: 6. juni 2010