Flere nyheder

 
Litteratur
Vejen til det uperfekte

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vejen til det uperfekte
Fre. 18. jun. 2010

Nyd vejen, sæt ikke for høje mål og tilgiv dig selv. Glem den negative konkurrencementalitet, skab nærhed, stil krav, udtryk dine følelser, drop fejlfindingen og begå fejl - du lærer intet af at være perfekt. Kort sagt: find det smukke i det ikke-perfekte. Sådan lyder Pernille Schnoors 10 bud på et mere tilfredst, men mindre perfekt liv i bogen "Miss Perfect".

Miss Perfect er ikke nogen selvhjælpsbog til kvinder, der lider af perfektionisme. Den er derimod et forsøg på at opstille nogle af de forventninger, der gør sig gældende for den moderne kvindes liv, og de udfordringer, hun møder.

Pernille Schnoor indleder selv bogen med en introduktion til kvinderollens udvikling gennem de sidste ca. 70 år. Hertil kommer fem kendte kvinders synspunkter. De skal fungere som inspiration for læseren give det indtryk, at selv dem, der i medierne fremstår som perfekte, også besidder fejl. De fem kvinder er stylist Anja Camilla Alajdi, forfatter Lotte Garbers, politiker og teolog Ida Auken, sociolog og forfatter Emilia van Hauen samt sangerinden Randi Laubek.

Bogen rammer en del ømme punkter undervejs som f.eks. de medieidealer, nutidens kvinder føler sig nærmest forpligtede til at leve op til. Frem for at dyrke det unikke i den enkelte krop og personlighed bliver kvinder præsenteret for et idealbillede, der dikterer, at vi skal være høje og slanke, have perfekt hud, spise de helt rigtige fødevarer og holde os i form. Alt dette skal ske samtidig med, at vi passer vore karrierer, dyrker vores venskaber, er en god kone/kæreste og ikke mindst en eminent mor for børnene.

Alt dette er yderst relevant for nutidens kvinder, og det er temaer, der er vigtige at få taget hul på. Pernille Schnoor skriver i bogens forord, at hun med Miss Perfect ønsker at være med til at give kvinder mere fri fra alle de ting, de knokler med at vise sig selv og andre. Bogen når dog aldrig helt til det punkt, hvor man føler, at man nu har set lyset og ved, hvad man skal ændre i sit eget liv.

De fem kendte kvinders indlæg er mere generelle refleksioner over deres egen holdning til perfektionisme, end det er inspiration til, hvor man selv kan tage fat og arbejde sig frem mod det uperfekte. Miss Perfect er underholdende og meget let tilgængelig, men bliver ikke hængende i tankerne ret længe efter, man har lagt den fra sig.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Pernille Schnoor: Miss Perfect
Lindhardt & Ringhof, 128 sider
ISBN: 9788711422793
Udkommet: 7. juni 2010