Flere nyheder

 
Litteratur
Garmann igen igen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Garmann igen igen
Fre. 27. aug. 2010
Garmann har en hemmelighed. Og det er en hemmelighed af den gode slags vel at mærke. Den nyeste bog om Garmann, Garmanns hemmelighed, handler hverken om skolestart eller ildebrande, men om noget så simpelt, og samtidigt så livsvigtigt stort, som venskab - og måske også den første kærlighed.

Det er blevet tid til den tredje billedbog om Garmanns liv. Den norske forfatter og illustrator Stian Hole, der vandt såvel priser som hæder og positiv omtale for sin første børnebog Garmanns sommer, der udkom i 2006, og siden hen efterfølgeren Garmanns gade, har nu forfattet endnu en finurlig lille fortælling om den stille dreng Garmann.

I Garmanns hemmelighed har Garmann gjort en stor opdagelse i skoven sammen med pigen Johanne. Eller faktisk var det Johanne som fandt det - rumskibet - men hun viste det kun til Garmann og dermed blev det deres hemmelighed.
Og det er ikke bare rumskibet, der er interessant. Det er også Johanne. For selvom alle de voksne siger, at Johanne og hendes enæggede tvillingesøster Hanne ligner hinanden som to dråber vand, så mener Garmann slet ikke at det er sandt. I Garmanns verden kan de to slet ikke sammenlignes.

Historien er simpel og alligevel ikke. Det er store emner, der tages op, men det sker gennem barnets øjne og med barnets forenklende forståelse.

"Tror du, vi er synlige oppe fra månen? spørger Johanne.

Kun hvis vi står på den kinesiske mur, siger Garmann."

Universet i Stian Holes bog er stadig lige så fængende som i de foregående to. Stadig lige magisk og dragende. Hole fremviser en detaljerigdom, der kan beskæftige øjet meget længe. Hele tiden opdages nye detaljer. Elvis' ansigt er naturligvis også med i denne bog. Så man kan kun gisne om, hvad man ellers har overset.

Køb eller bestil bogen på saxo.com


Stian Hole: Garmanns hemmelighed
Høst & Søn, 52 sider.
Udkommet d. 26. august 2010
ISBN: 978-87-638-1621-2