Flere nyheder

 
Film
Hot Tub Time Machine

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hot Tub Time Machine
Fre. 17. sep. 2010



Der skal virkelig ikke være andre muligheder for underholdning, hvis man vil bruge 1 time og 35 minutter på denne sløve tidsrejse og druktur. Dvd'en "Hot Tub Time Machine" er simpelthen ikke spor sjov. Brug hellere tiden på at gense "Back to the Future" eller "Bill & Ted". (Foto: SF Film)

De tre gamle venner Adam (John Cusack), Lou (Rob Corddry) og Nick (Craig Robinson) samt Adams nevø Jacob (Clark Duke) tager på skiferie på det samme ressort, som de tre midaldrende mænd hang ud på, da de var unge. De drikker og drikker og drikker - og så går de i boblebad og vågner op i 1986. Det er lidt af et chok, men også fantastisk for de tre mænd at kunne feste igennem, da de alle tre har knas i det voksne liv. Nevøen, der blev undfanget i 1986, synes derimod ikke, at det er særlig festligt, men faktisk ret ubehageligt, at se sin mor som ung, smuk og villig.

Hot Tub Time Machine lægger ud med ikke at være sjov, den fortsætter med ikke at være sjov, og den slutter af med ikke at være sjov. Kemien mellem hovedpersonerne er heller ikke rigtigt i top. Filmen bruger ikke mange sekunder på at opbygge nogle halvmagiske eller semividenskabelige rammer, som skal gøre historien troværdig. Det er simpelthen for svært at gå med på præmissen om en tidsrejse.
Plottet er slet og ret ikke salgbart. Derudover er der den tilbagevendende, uudtalte punch line: Vi befinder os i 1986! Tilbage i 1998 var det særdeles skægt at se Adam Sandler give den 80'er-gas i The Wedding Singer. Men der har i mellemtiden været så meget af den slags, at en film, som udspiller sig i dette årti, ikke automatiske kaster en masse grin af sig.

Filmens alvorlige tema er male bonding. De tre venner og nevøen skal finde deres egne og hinandens indre kerner - og lære at tage no bullshit fra kvinderne. Som f.eks. den ene af vennerne, der har taget sin kones efternavn, ligesom hun har taget hans. Den slags er bare ikke i orden og må stoppes.
Det er muligt, at Carl-Mar Møller ville synes, at de fire fyres bonding rummer nogle fantastiske maskuline elementer. Men derudover er der nok ikke så mange andre, der vil synes, det er underholdende.
Og dog.. brugerne af The Internet Movie Database har givet filmen 7 ud af 10 stjerner, og der er altså optalt langt over 28.000 stemmer..

Så nogen vil altså nyde Hot Tub Time Machine. Hvem skal se den? Folk, som godt kan lide at se andre mennesker blive så fulde, at de brækker sig. Folk, som godt kan lide at se andre falde, når de står på ski. Og i særdeleshed folk, som synes at homoseksualitet, hundelort og ting fra 1980'erne per definition er urkomiske.

Når filmen får en enkelt stjerne, er det fordi Chevy Chase og Crispin Glover har to små biroller. Det er skønt med et gensyn med den gamle Chevy som en mystisk reparatør. Crispin Glover mestrer komikken i stemmeføring, kropsholdning og blikke, og gør det glimrende som enarmet piccolo. Hvis de to roller havde fyldt bare lidt mere, kunne der sagtens være faldet en stjerne af til dem hver. Men med så få replikker og scener, som de har, må de desværre dele.


Hot Tub Time Machine
Ude på dvd fra SF-Film