Flere nyheder

 
Teater
Ballet for de yngste

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ballet for de yngste
Ons. 20. okt. 2010



Der er masser af grin for de små, når Pantomimeteatret besøger Det Kongelige Teater og sammen med balletten skaber en imødekommende og helt igennem fin oplevelse for både børn og deres forældre. Så hvis man leder efter en anderledes oplevelse i børnenes efterårsferie, kan "Svinedrengen" på den smukke gamle scene absolut anbefales. (Foto: Det Kgl. Teater)

Hvis du kan nikke ja, til at efteråret er den tid på året, hvor gyldne blade begynder at drysse af træerne og mørket æder sig ind på dagslyset og - ikke mindst - hvor underholdningstilbuddene målrettet de ferieramte børnefamilier eksploderer i en trættende kamp om børnenes opmærksomhed og de dankortsvingende forældres accept, så er det måske på tide at vende blikket mod de mere klassisk dannende oplevelser og præsentere ungerne for noget, der både udfordrer og betager dem. Nu kan jeg jo ikke svare for alle børnene i salen, men når man laver ballet for børn helt ned i 3-års alderen, kan succes vel måles på, hvor stille der er under dansescenerne, og hvor larmende børnene besvarer skuespillernes spørgsmål fra scenen.

Målt på disse parametre er forestillingen en ubetinget succes, og eftersom min 10-årige ledsager gik hjem med hovedet fyldt af ballerinadrømme, må man sige, at forestillingen rækker over et ret bredt aldersspektrum.

Og det er en charmerende forestilling, der griber fat i tilskuerne allerede fra prologens dialog mellem den usminkede Pjerrot og den stivnakkede kammerherre, der som en ensom Muppet brokker sig fra sin loge, inden han begiver sig ned på scenen for at forestillingen ikke skal drukne i vulgær folkelig pantomime. Sympatien er på Pjerrots side, men kammerherren fravrister skam også salen et par velmente grin. Stor cadeau til Allan Clausen og Tommy Edvardsen for en underholdende og pædagogisk åbning, der lemper børnene blidt ind i ballettens fortællingsunivers.

Den næste halve time fortælles så Svinedrengen i et hastigt tempo, der dog giver plads til, at de dygtige dansere viser, at også børn har krav på kvalitet. Specielt imponerede Paul James Rooney i rollen som nattergalen, og også de to bærende roller som svinedrengen og prinsessen danses med overbevisning og charme. Det skal nævnes, at Dronning Margrethes scenografi og kostumedesign giver forestillingen en ret spændende modsætning mellem den naivt-perspektivistiske bagscene og haute couturens strejf af dekadence, alt sammen spundet ind i James Prices velfungerende lydbillede.

Så alt i alt en god forestilling, der formår at trække børnene ind i balletten og teatrets eventyrverden, og det er ikke det værste sted at opholde sig - uanset om man er ung eller gammel.

Pantomimeteatret på Det Kgl Teater, Gl. Scene - Svinedrengen
Se spilletider