Flere nyheder

 
Litteratur
Alle tiders børnebog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Alle tiders børnebog
Fre. 22. okt. 2010

Forfatteren Ida Jessen og tegneren Hanne Bartholin har i fællesskab begået et sandt lille mesterværk udi den litterære genre for børn. Med udgivelsen af "Carl" kommer en ny skøn højtlæsningsbog på gaden, som helt sikkert inden for de næste par år vil være at finde i enhver god børnebogssamling.

Bogen Carl handler om den lille elefant af samme navn, der for første gang skal alene på ferie hos farmor. Carl glæder sig rigtigt meget - ikke mindst til at få farmor helt for sig selv. Men som det altid sker, når der er voksne med i spillet, går det ikke helt, som Carl havde forestillet sig. For da farmors nabo foreslår at kigge forbi med sit barnebarn, kan farmor jo "ikke så godt sige nej, Carl".

Fortællingen om Carl rammer ned lige midt i essensen af det at være barn. Det er den ultimative skildring af, hvordan hverdagens begivenheder kan være enorme og storslåede set med det lille barns øjne. Og ikke mindst hvordan det lille barn danner sig et klart billede af, hvordan en situation skal forløbe, og derfor ikke er særlig begejstret for tanken om, at de voksne vil lave om på planerne.

Naturligvis ender hele historien om Carl godt. For det viser sig, at det faktisk trods alt ikke er så slemt, at naboen og barnebarnet kommer på besøg.

Carl er en god gedigen børnebog, hvor både historie og billeder er lige præcis, som man gerne vil have dem til at være. Carl kan nemt gå hen og blive en moderne klassiker. Efter endt læsning (for mindst 5. gang, når ungerne skal bestemme) sidder man tilbage med ønsket om, at der må komme flere bøger om den lille elefant.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Ida Jessen og Hanne Bartholin: Carl
Høst & Søn, 40 sider
ISBN: 978-87-638-1117-0
Udkommer: 23. oktober 2010