Flere nyheder

 
Litteratur
Bold i blodet rammer næsten

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bold i blodet rammer næsten
Tor. 11. nov. 2010




De er vel nok de mest brugte fodboldkommentatorer i Danmark. Derfor er de nok også de mest elskede og mest hadede kommentatorer i Danmark. Navnene er Carsten Werge og Per Frimann, og nu er de på gaden med en bog, som går tæt på jobbet som kommentator, ligesom den rummer en masse anekdoter fra diverse fodboldbaner.

Meningerne er mange om dansk fodbolds kommentatorpar nummer et. Sådan må det være, når man som Carsten Werge og Per Frimann ikke er bange for at sige sine meninger om spillere, trænere, FIFA, UEFA, DBU og hvem der nu ellers kan stå for skud. Men det er nu faktisk alligevel ikke helt rimeligt. For ser man på Werge og Frimanns evner bag mikrofonen, så er de eminente til at viderebringe de følelser, som er så velkendte for enhver fodboldelsker, og det bør de roses for.

Nu er den dynamiske duo så på banen med bogen, Bold i blodet, hvor vi følger de to fodboldelskere rundt på diverse opgaver, og man får virkelig valuta for pengene. For man får virkelig et godt indblik i to fodboldhjerners samspil og i de tanker, de gør sig om moderne fodbold. Man får blandt andet en længere diskussion om Jose Mourinho, der i bogen er træner for Inter, siden har han så overtaget det varme sæde i Real Madrid. Han er en af de mest respekterede trænere i verden. Både fordi han vel nok er den mest karismatiske, men også på grund af hans resultater med især Porto og Chelsea. Carsten Werge er dog ikke stor fan af manden, da han mener, at Mourinhos hold altid spiller kedeligt. Frimann mener derimod, at han er et taktisk geni.

Bogen er en rigtig god fodboldbog. Den tager sporten seriøst, hvilket den store sport har fortjent. Derfor er det dog også helt uforståeligt, at bogens layout mest af alt ligner en discountudgave af en tabloidavis. Siderne i bogen er omkranset af en sort ramme, og det ligner mest af alt en ide, som en 8. klasses elev i erhvervspraktik har fået. Det kan virke som en lille ting, men det irriterer øjet og sjælen, at en seriøs fodboldbog skal pakkes ind i en så useriøs pakke. Det hænger bare ikke sammen.

Men kan man se bort fra denne grimme øjebæ, så er der meget at komme efter i Bold i blodet.

Køb eller bestil bogen på saxo.com


Carsten Werge, Per Frimann, Nikolaj Thomassen: Bold i blodet- Werge, Frimann og det gode spil
Lindhardt og Ringhof, 272 sider.
ISBN: 9788711428863
Udgivelsesdato: 30. oktober 2010