Flere nyheder

 
Litteratur
Claus Meyers Almanak

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Claus Meyers Almanak
Tor. 11. nov. 2010

Claus Meyer har med sin nye Almanak, som udkom den 29. oktober udgivet, hvad der sagtens kan betegnes som den ultimative kogebog, og når den udkommer så tæt på december, er det en oplagt julegave til det danske madfolk. Almanakken tæller over 1000 opskrifter, som er opdelt i kalenderuger som en ægte almanak.

Claus Meyer har gennem mange år været en af de mest kendte danske kokke med sine utallige optrædener i egne og andres tv-programmer.

År 2010 blev så året, hvor han skulle udgive en fantastisk kogebog, som fortjener at blive hvermandseje. Selv forsiden af bogen er smuk. Den appelsinorange farve, som pryder forsiden er appetitlig, hvilket må siges at være overordentlig passende til en kogebog.

Bogen er inddelt i årstider, måneder og uger, og man bliver som læser ført igennem de råvarer, der hører tiden til. Opskrifterne er gennemførte, og man bliver klogere på både maden og naturen, der omgiver os. Således fortæller Claus Meyer om de råvarer, vi selv kan finde i naturen, og der er op til flere, som man end ikke har hørt om før, men den nye lærdom kan man tage med sig resten af livet.

For en kogebog er det også vigtigt, at der er gode billeder, og billederne i Almanak er virkelig smukke. Anders Schønnemann, som har stået bag bogens fotos har virkelig formået at gøre billederne til kunstværker af Meyers gastronomi. Det er lige så mundvandet stiger bare ved synet af Schønnemanns fortræffelige fotos.

At give Almanak mindre end 6 stjerner vil være en uhyrlig underdrivelse i samme omfang, som at kalde Gordon Ramsay for en lettere temperamentsfuld herre. Det er simpelthen uovertruffet, hvad man finder i Almanak, og den bør stå lige ved siden af komfuret, så den bliver gennemfedtet af spruttende olie fra stegepanden. Almanak skal købes, nydes og ikke mindst bruges.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Claus Meyer: Almanak
Lindhardt og Ringhof, 696 sider
ISBN 9788711430705
Udgivet d. 29. oktober 2010