Flere nyheder

 
Musik
Velplaceret træskospark i mellemgulvet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Velplaceret træskospark i mellemgulvet
Man. 15. nov. 2010

Bortset fra at titlen nok desværre ikke helt kan leve op til det, den lover, så er "If You Think Our Last Two Records Sucked You're Gonna Love This One!" en fremragende udgivelse og i øvrigt også en modig pladetitel!

Den danske rockscene er i dag fyldt med mange anonyme figurer, der læner sig op ad gode forbilleder, men som mangler karisma og en original tilgang til rockmusikken. Rock Hard Power Spray kan på den ene side beskyldes for at være en kliche ud over alle grænser, men på samme tid også dén solide saltvandsindsprøjtning, scenen har brug for.


RHPS har på deres første to udgivelser leveret solid og stærk hard rock, hvilket de i bund og grund også gør denne gang. På deres tredje udgivelse har de bare formået at afbalancere udtrykket langt bedre med nogle sange og en produktion, der i højere grad er inspireret af den psykedeliske noise rock, som især Black Rebel Motorcycle Club er bannerfører for. Dette klæder gruppen forbandet godt! Undertegnede har personligt savnet afveksling på RHPSs første to albums, så det falder i særligt god jord, når de varierer stilen på If You Think Our Last Two Records Sucked You're Gonna Love This One!

Pladen lægger ufortrødent ud med "Kneel for the Sun", som er et meget typisk Rock Hard Power-los i nødderne, denne følges stærkt op af "Much More Music For You To Be Fucking On Drugs To", som må siges at være en af de stærkeste skæringer på pladen. Sidstnævnte er en af de sange, der lægger sig i den mere noisede garagestil, og det er et helt rigtigt valg at vælge denne sang som pladens anden skæring for at præsentere de nye tiltag i musikken.

Mattias Hundebøll og Frederik Valentins glimrende vokalarbejde kommer især til sin ret på sange som bl.a. "Sweet Little Girl" og den førnævnte "Much More Music For You To Be Fucking On Drugs To", da de begge leverer sikre og udtryksfulde vokaler, der på hver sin måde emmer af personlighed.

Den afsluttende episke powerballade må siges at være et kapitel for sig! Umiddelbart er den langt mere prætentiøs og ligger først og fremmest langt fra, hvad bandet ellers nogensinde har præsenteret, men her sætter bandets ironi ind. Sangen er over 8 minutter lang, og efter ca. 2 minutters episk guitarfræs breaker nummeret og giver plads til, at Frederik Valentin kan spille en skæv udgave af noget, der minder om en forskruet cirkusmelodi. Herefter tages nummeret op i sin episke modus igen.
Dette er en hylende morsom kommentar til sange i denne episke stil, og man kan her enten beskylde bandet for at være umodent i sin humor, eller man kan omfavne den og lade sig imponere af et modigt band, der virkelig tør drille samtidens konventionelle musikbranche.

Pladen er i det hele taget spækket med gode sange, og man kan kun håbe, at de nye kompositoriske tiltag i musikken er et krydderi, som RHPS vil benytte sig af fremover. Det er dog nok desværre ikke helt sikkert, at de, der fandt gruppens første to plader rædderlige, vil elske den nye, for den emmer stadig rigtig meget af Rock Hard Power Spray.

Rock Hard Power Spray - If You Think Our Last Two Records Sucked You're Gonna Love This One!
Udkommet på Target Records