Flere nyheder

 
Litteratur
Gakket, grotesk og helt genial

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gakket, grotesk og helt genial
Ons. 17. nov. 2010

Dyrplagere, perverse forældre, desperate egern på nøddejagt og terrorister i g-streng. Wulffmorgenthaler har samlet et hæfte med nogle af deres bedste striber, og det er ikke for sarte sjæle.

Til dem, der sidder og enten griner højlydt eller lidt i smug over Politikens daglige bagsidestribe, er der nu glædeligt nyt: Konfliktløsning på højt plant er en 104 siders samling af de sjoveste, grummeste og mest groteske striber fra komikerparrets side.

Michael Wulff og Anders Morgenthaler har gennem en årrække været kendt for ikke at gemme noget bag hints og antydninger. Blod, kropsvæsker og kønsorganer skriger dig op i ansigtet, fra du åbner bogen, og lige indtil du lader øjnene glide hen over sidste stribe. Men denne bramfrihed og mangel på hensyn er da også noget af det mest befriende ved Wulffmorgenthalers tegninger - især i en tid, hvor man nemt får på puklen for at være en smule politisk ukorrekt.

Gru og ækelhed har altid fascineret, ofte i højere grad end skønhed, og måske det har været til inspiration for makkerparret. Humoren er hele vejen igennem gakket, vulgær, sort og til tider grotesk i en sådan grad, at man næsten føler, man burde skamme sig over at grine.

Konfliktløsning på højt plan kan varmt anbefales til alle kendere eller til dem, der har mod på et nyt syn på tilværelsen. Hvis man er en af dem, der ikke kan få nok, er Wulffmorgenthalers årskalender for 2011 udkommet samtidig med hæftet. Her er en stribe til hver af årets 365 dage, og kalenderen er lige til at stille på skrivebordet, så man kan forsøde tilværelsen og starte hver dag med et godt grin.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Wulffmorgenthaler: Konfliktløsning på højt plan
Carlsen, 104 sider
ISBN: 978-87-114-2912-9
Er udkommet