Flere nyheder

 
Litteratur
Endnu en succes fra Orellana

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Endnu en succes fra Orellana
Fre. 19. nov. 2010Sif Orellana - forfatteren bag bl.a. succesbogen "Krutugler og kanelsnegle" - er nu igen aktuel med en familie-/livsstils-/kogebog. Denne gang fra eget nystartet forlag. Kvaliteten er der dog ikke ændret noget ved. Tværtimod. "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne" skal nok blive endnu en salgssucces!

Som titlen også antyder, så er Sif Orellanas nyeste bog ikke bare endnu en kogebog med opskrifter til børn. Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne byder på såvel små fortællinger, historiske facts som lækre opskrifter - hovedsagligt på bagværk, men også med et par bonusopskrifter på f.eks. sweet tea, marcipanmus og is. Og selvom bogen er familievenligt udført, så vil den uden tvivl kunne bringe lige så meget glæde i hjem uden børn, for den er sprængfyldt med gode gedigne - og ikke mindst anvendelige - opskrifter.

Bogens indhold præsenteres af Sif Orellana i fællesskab med de to små stregtegnede hjælpere Greven og Kammerjunken. I indledningen introduceres de to "medforfattere" og gennem hele bogen byder de på skift ind med små historier og anekdoter, der knytter sig til opskrifterne i bogen. Desuden er der til hver opskrift knyttet enten lidt bonusinfo om en eller flere af ingredienserne, et tip til ændring af opskriften, eller en lille note med historiske facts, som alt i alt gør madlavningen lidt mere interessant.

Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne er rigt illustreret med en blanding af virkelig delikate madbilleder og stemningsfotografier af såvel mennesker som steder. Især madbillederne imponerer, da stimulansen af synssansen ift. madlavningen til fulde tilfredsstilles.

Eneste anke er, at der enkelte steder er en tilbøjelighed til, at stemningsbillederne dominerer. Det er udelukkende en detalje, men f.eks. ved opskriften på "Min mors skønne kransekager" fylder fotoet af kransekagerne, som faktisk er rigtigt appetitvækkende, kun en sjettedel af siden, hvor resten af billederne er stemningsskabende. Når nu madbillederne er så professionelt udførte og mundvandsfremkaldende, kunne de uden problemer have været tildelt den største plads ved alle opskrifter.

Men det er et luksusproblem, når nu bogen overordnet set er så vellavet. Og der er i hvert fald ingen tvivl om, hvor opskrifterne til dette års julebag skal hentes fra.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Sif Orellana: Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne
Tinkerbell Books, 175 sider
ISBN: 978-87-992090-0-2
Udgivet d. 10. november 2010