Flere nyheder

 
Teater
Omskåret

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Omskåret
Man. 22. nov. 2010

"Omskåret" er navnet på Omar Marzouks stand-up tour 2010. Her stiller han spørgsmålet, om mændene er begyndt at blive mentalt omskåret af kvinderne og har brug for at blive mindre fimsede og finde køllen fra stenalderen frem igen, inden de bliver sejlet totalt agterud. Det bliver også til et par samfundskritiske kommentarer undervejs. (Foto: Andreas Martin)

Omskåret handler om forholdet mellem kvinder og mænd. Tesen er, at alt var meget mere simpelt i stenalderen. Dengang drejede det sig bare om at gokke kvinden i hovedet med køllen og så få sex, men så opdagede kvinden hovedpinen, og verden har været af lave siden. I dag er det kvinderne, der sætter dagsordenen, og mændene indretter sig med koncepter som pyntehåndklæder og snak om følelser.

Der blev grint meget af Omar Marzouks fortællinger om mande- og kvinderoller denne aften på Horsens Ny Teater, men der blev uden tvivl grint allermest, når han kom med sine samfundssatiriske kommentarer. Marzouk er muslim, og som sådan kan han slippe af sted med nogle kommentarer, som få andre stand-up-komikere ville så meget som vove. F.eks. sagde han til en blandt publikum, der kom fra Palæstina, at det da ikke var et land. Han fortalte endvidere, at han var blevet så forvirret over det her med, om det var faderen eller onklen, der skulle henholdsvis voldtage og/eller slå hans lille datter ihjel, at han havde ringet til DF for at spørge, hvordan det nu var, det forholdt sig.

Det er fint nok, at Omar Marzouk ikke vil sættes i bås ved kun at kunne tale om muslimske problematikker, men også gerne vil inddrage andre ting som f.eks. forholdet mellem kvinder og mænd. Det ændrer dog ikke ved, at han altså er sjovest, når han tager fat i samfundet og politik.
Hans beskrivelse af sin kones fødsel var ganske enkelt ubetalelig. Han forstår simpelthen ikke, hvad mændene skal med for, for de har ikke nogen funktion og kan ikke gøre andet end at stå i vejen. - Og dog; Omar selv havde jo en mission, for han skulle jo sidde og guffe kage og drikke saftevand!, men alle andre mænd havde ikke noget at gøre dér.

Marzouk optræder også på et tidspunkt som imam med sin kendte "Hvorfor"-monolog.

Marzouk kommer ikke rigtigt frem til en konklusion eller en pointe vedr. kvinder og mænd med sit show. Det er måske også derfor, at de politiske og samfundsmæssige kommentarer står tydeligere frem end resten, vi kommer ikke rigtigt nogen steder med selve hovedoverskriften på showet. Det var en sjov aften, især blev der grinet meget fra det mandlige publikums side, mens alle kunne være med til at grine af samfundsrevselsen.

Omar Marzouk - Omskåret
Se spilleplan