Flere nyheder

 
Litteratur
Opfindsom elefant

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Opfindsom elefant
Tor. 25. nov. 2010

Forfatteren og tegneren Jakob Martin Strid udgiver nu den anden billedbog om den lille blå elefant Mimbo Jimbo. Livet i junglen er aldrig kedeligt med den kreative Mimbo Jimbo, der bygger og ombygger ting med hjul, vinger og tandhjul. En dejlig lille historie med nogle gode tegninger for de alleryngste.

Den første bog om Mimbo Jimbo udkom i september. Her i den anden bog sætter den lille blå elefant fut i junglelivet med sine kreative opfindelser. I en pakke får den delene til en lille sej gul bil. Da den gule bil har sprøjtet vand og mudder i hovedet på flere af skovens dyr, kører den ind i en kokospalme. For kokosnødderne, der falder ned, bytter Mimbo Jimbo sig til en parasol i aben Fredes butik.

Parasollen og resterne af bilen får Mimbo Jimbo bygget om til en flyvemaskine. Flyvemaskinen forskrækker papegøjerne, vækker flamingoerne og ender i vandet. Med en flyvemaskine fuld af fisk kan Mimbo Jimbo bytte sig til en kasse æg i Fredes butik. En del fra flyvemaskinen og æggene bliver brugt til en spejlægsmaskine. Til slut spiser Mimbo Jimbo, aben Frede, flodhesten Mumbo Jumbo, løven og elefanten kokosnødder, fisk og spejlæg sammen.

Tegningerne er farvestrålende og lige til, og sammen med den enkle fortælling om den opfindsomme elefant skabes en historie, der får en til at trække på smilebåndet, uanset om man er 2 år eller lidt ældre.
Historien er mere simpel end i andre af Jakob Martin Strids børnebøger og egner sig derfor specielt til de lidt mindre børn. Der er ikke så mange detaljerede og magiske tegninger som i andre af hans bøger - og derfor kun 5 stjerner, men som en enkel og sød billedbog for de mindste er den solid og vellykket.

Mere om Jakob Martin Strids arbejde kan ses på www.strid.dk. Desuden kan bogen købes på nettet som Lyt & Læs. Der er planlagt en tredje bog om Mimbo Jimbos jungleløjer til sommeren 2011.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo har det sjovt
Gyldendal, 48 sider
ISBN: 978-87-02-099997
Udgivelsesdato: 25. november 2010