Flere nyheder

 
Litteratur
Håndbog i præsentationer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Håndbog i præsentationer
Man. 13. dec. 2010

"Bryd muren - Guide til kommunikation i modvind" holder ikke, hvad titlen lover. Til gengæld er det en helt udmærket bog om, hvordan man laver en god præsentation over for et modvilligt publikum.

Lad mig starte med at slå én ting fast: Bryd muren - Guide til kommunikation i modvind er ikke - selv om titlen kunne forlede én til at tro det - en guide til kommunikation i modvind. Det er derimod en guide til, hvordan man laver en god præsentation uanset publikum. Hvis man er kommunikationskonsulent eller virksomhedsleder og ønsker en guide til kommunikation i krisetider, må man lede et andet sted. Bogen burde have haft en mere retvisende titel.

Den modvind, titlen henviser til, er den modvilje, man kan opleve fra publikum, når man træder frem på scenen med en bunke slides og skal afholde en præsentation. Som forfatterne - de præsentations-erfarne Povl Christian Henningsen og Kresten Schultz Jørgensen - pointerer, sker næsten enhver præsentation i modvind. For eksempel møder dit publikum som regel kun op, fordi deres chef har sendt dem af sted. Og de fleste, der bare engang imellem skal holde en præsentation, vil sikkert kunne nikke genkendende til gabende, sms'ende eller småsnakkende deltagere. Men hvordan skal man vinde dette småfjendske publikum over? Her giver bogen nogle brugbare råd, der dog for de flestes vedkommende hælder mod det banale:

Du skal kende dig selv, dine styrker og svagheder. Du skal være til stede i nuet. Du skal tale kort og præcist. Du skal øve dig og researche. Hmmm. Der er vel næppe nogen, der bliver overraskede over eller kan være uenige i ovenstående budskaber. Bryd muren rummer med andre ord ikke for alvor nogen ny viden, men den serverer den kendte viden på en kort, præcis og velresearchet facon, der gør bogen let at komme igennem. På den måde er det en udmærket reminder for alle, der holder oplæg og præsentationer.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Povl Christian Henningsen & Kresten Schultz Jørgensen: Bryd muren - Guide til kommunikation i modvind
Gyldendal Business, 135 sider
ISBN: 978-87-02-08874-8