Flere nyheder

 
Litteratur
De tre Bukke Bruse i Badeland

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
De tre Bukke Bruse i Badeland
Tir. 8. feb. 2011

I en moderne udgave af det norske eventyr om de tre Bukke Bruse tager de i badeland i stedet for at gå over broen til sæteren. I en billedbog med et traditionelt eventyr som alle kender, men med et tvist, og med tegninger, der ligner børnetegninger, har illustrator og forfatter givet børnelitteraturen et dejligt pust.

De tre Bukke Bruse bliver enige om at gå i badeland i stedet for at gå over broen til sæteren - for det er så klamt med den trold. Men selv i badelandet kan man ikke blive fri for trolden! Og den er rigtigt slem. Den laver et kæmpe troldeplask, sætter sig på en badebold, så den går i stykker, og til sidst maser den sig frem i køen til rutsjebanen, og der sætter den sig under trappen, så ingen tør gå derop. Men de tre Bukke Bruse tør godt! Og det er selvfølgelig den mindste, der skal gå først, for sådan er eventyret. Og som altid får både den mindste og den mellemste Bukke Bruse lov til at slippe, indtil den største Bukke Bruse kommer op af trappen. Den største Bukke Bruse slipper ikke bare forbi trolden, men den vover også at drille trolden, og pludselige er alle i fuld fart ned ad vandrutsjebanen.

Illustrationerne er tegnet, så de ligner noget, som børn selv ville lave - og der er mange sjove detaljer, som ethvert barn vil kunne få lang tid til at gå med at studere. Farvelægningen er ligeledes på højde med de bedste børnehavetegninger, med tusser der strejker og flader, hvor farverne ikke helt fyldes ud til stregen og oftest også over stregen.

Måske havde billedbogen haft mere autenticitet, hvis det rent faktisk havde været børn, der havde tegnet tegningerne og ikke uddannede voksne? Men uanset baggrunden for illustrationerne, så er de livgivende og varme og gode til at engagere børn i samtaler. Historien er også god for smilebåndet og kan varmt anbefales som oplæsningsbog til børn fra 3-4 år.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Bjørn Rørvik: De tre Bukke Bruse i Badeland
Ill.: Gry Moursund
Høst & Søn, 44 sider
ISBN: 978-87-63816557