Flere nyheder

 
Musik
Lækker EP fra Betting on the Mouse

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lækker EP fra Betting on the Mouse
Tir. 8. mar. 2011

Universelle og banale sandheder om den almenmenneskelige angst for ikke at leve livet fuldt ud smelter ind i et lydunivers af storladen, smuk og stille eksperimenteren. Det støjende bliver skrøbeligt, og det vage bliver knugende, når man holder med musen...

Det klinger af Portishead i et minimalistisk univers, Stina Nordenstam, som altid har mestret melankolien til fulde, og Laurie Anderson, når hun er allermest melodisk og umiddelbar. Pladen har tyngde uden at være tung, den har sødme uden at være sød, den har kant uden at være skærende. Den er kort sagt en ret lækker EP.

Det to år gamle band, Betting on the Mouse, har udgivet deres debut ep BOTM. Det er en delikat forsmag på det pladeprojekt, de lige nu brygger på. Sune Rodts organiske guitar og ukulele, Jonathan Aardestrups drømmende bas og harmonika og Xian Foos følsomme trommer og perkussion går op i en højere enhed under Martha Marie Skous særlige vokal. Sangskriverens smukke stemme sniger sig ud af højtalerne som et spøgelse, som en drøm eller som en rislen af tårer, der rummer voldsomme, dramatiske, udefinerbare længsler.

De fire numre, "Desert of Wasted Plans", "Reach Me", "Sleeping" og "Your Private Swimmingpool" giver sig uendeligt god tid - ja det er nærmest en lydmæssig personificering af verbet at dvæle. Der dvæles hjerteskærende, der dvæles organisk, der dvæles behageligt, der dvæles yndefuldt, og ikke mindst dvæles der meget personligt. Og hvem har ikke brug for en melankolsk massage af de blå følelser?

Den romantiske og sorte længsel får frit flow under hele BOTM. Melodier og klang er både unikke og genkendelige. Teksterne er på mange måder rammende, men det ville ikke gøre denne anmelder noget, hvis den moralske og meget konkrete pegefinger i "Your Private Swimmingpool" (and all that smoke give it a break [..] you won't live long if you keep on living like this) blev lagt på hylden til fordel for den mere indadskuende fabuleren, som smukt dominerer de andre sange.

De sidste par år har Betting on the Mouse spillet en lang række koncerter på blandt andet Rust og Loppen i København, Musikcaféen i Århus og på sidste års SPOT Festival til anmeldernes store glæde. Nyudgivet EP og igangværende pladeprojekt sætter ikke en stopper for koncerterne, og man vil f.eks. kunne opleve det patosladede band den 10. marts på Stengade.

BOTM - Betting On The Mouse
Ude som download, cd og 10'' vinyl fra Labelkollektivet