Flere nyheder

 
Teater
Galskab og satire i en perfekt blanding

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Galskab og satire i en perfekt blanding
Man. 21. mar. 2011


(Foto: Natascha Thiara Rydvald).

Efter en stor succes i 2006 med "Linje 3 Jam - her er de to andre" er Troels Thorsen (Preben), Mikkel Arndt (Anders) og Christian Bretton-Meyer (Den rigtige Thomas Eje) klar med en masse nye skøre bemærkninger og parodier i "Linie 3 Jam - 10 års jubilæumsshow" produceret af Eventministeriet i Skuespilhuset.

Som publikum har sat sig til rette og småsummende venter på at forestillingen skal begynde, kommer en ung mand krybende langs væggen med ryggen til publikum og smutter ind bag det farverige og glitrende fortæppe, som sammen med de sædvanlige tre stående mikrofoner udgør scenens udsmykning. Endnu end ung mand sniger sig på samme 'elegante' måde ind. Bag forhænget lyder det: "Mine Damer og Herrer, byd hjerteligt velkommen til Linie 3 Jam!". To unge mænd, Troels Thorsen og Mikkel Arndt træder frem i spotlyset.

Troels Thorsen er fra barns ben blevet velsignet med Preben Kristensens charme og evne til at gestikulere, og så kan man da ligeså godt tjene gode penge på det. Man er heller ikke i tvivl om, hvem Mikkel Arndt skal forestille at være - han kan hverken synge, spille på instrumenter eller lave parodier, men han står ved den midterste mikrofon med numsen godt strittende bagud, altså må han være Anders Bircow. Helt naturligt føres blikket mod højre, mod den sidste mikrofon. Ingen Thomas Eje!

Troels gør det hurtigt klart for publikum, at Troels og Mikkel ikke er Linie 3 - de ligner dem bare. Og da man i disse krisetider skal spare, har der ikke været råd til at have en sidste mand med i form af Thomas Eje. Heldigvis besidder Troels den utrolige egenskab, at han i pendulfart kan skifte mellem at agere henholdsvis Preben Kristensen og Thomas Eje, uden at publikum fatter den mindste smule mistanke.

Genkendelsens glæde er stor ved klassikere som "evergreen (s)", "Det var Dorthe, det var Didrik, det var dejligt" og "hvem har taget Anders Bircows guitar", men pludselig dukker den rigtige Thomas Eje (Christian Breton Meyer) op på scenen, hvilket slår de ellers fattede Troels og Mikkel helt ud af kurs.

Herfra bliver temaer som venskab, svigt, misundelse og stjernedyrkelse væltet rundt i en galskab og ironi til stor fornøjelse for publikum. Det skal også vise sig, at det kan være ret svært at slippe af med Thomas Eje, hvis han først er blevet en del af showet. Og så bliver det én gang for alle slået fast, hvem der laver Dronningen!

Der gøres gennem hele forestillingen filligt brug af absurd humor, og det er allerbedst når vi blot ved stilhed og et blik fra Mikkel Arndt må henkaste os i latter. De tre unge herrer tager os med ind i deres helt eget univers, hvor de kan levere en hvilken som helst kopi - bare billigere. 80 kroner for en aften i selskab med disse tre tossede charmetrolde er godt givet ud. De skiller sig ud fra, hvad man ellers ser på den danske showscene og er forfriskende sjove. Man behøver ikke nødvendigvis elske Linie 3 for at elske Linie 3 Jam. Det store bifald ved tæppefald var fuldt fortjent.

Linie 3 Jam - 10 års jubilæumsshow
Skuespillerhuset
d. 21. marts - 7. april 2011