Flere nyheder

 
Litteratur
God mad til en travl hverdag

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
God mad til en travl hverdag
Ons. 23. mar. 2011



Indkøb til retterne i Louisa Lorangs nye kogebog er for majoriteten simpel, men halloumi, tandoori, sød basilikum og chimichangas vil muligvis være en udfordring på visse egne. - Selvom forfatteren anbefaler, at man lige smutter ned i den lokale grønthandel. Ellers er "Vild med hverdagen" en tiltrængt håndsrækning.

Mon ikke det er et spørgsmål om madkultur? At man i Danmark tror og mener, at middagsmaden skal fremtrylles efter samme princip, som vi efterlever i andre af livets facetter: det skal være vanskeligt, tage tid, gør ondt, være forbudt eller helligt, før det har en chance for at blive rigtig godt.

Heldigvis ikke hos kok og skribent Louisa Lorang! Hendes mumsede nye kogebog Vild med hverdagen - også når det skal gå hurtigt omfavner dagligdagens dilemma; at familien ikke synes, der både er tid til ulvetime, madlavning og kvalitet. Tyr man til en rugbrødsmad, retfærdiggøres dette med historiens vingesus og "dengang vi arbejdede i marken og fik varm mad til frokost".

Louisa kommer os til undsætning og viser, at man sagtens kan servere lækre, varme delikatesser til aften, uden at tiden løber fra projektet. Med en let opdeling i hhv. 10, 20, 30 og 40 minutters tilberedning samt en slags efterskrift med idéer til mad, der kan genudsendes over flere dage, guider bogen os gennem retter med elementer fra både det moderne køkken (eks. wraps), det klassiske køkken (eks. æbleflæsk) og det udenlandsk inspirerede køkken (eks. tandoorikylling).

Grafikken er rustik og komplet med Manilamærker, retro bedstemormiljø og 30'er nuancer. Fotograf Anders Schønnemanns helsides fotos fungerer perfekt som sandhedsvidner og læserens garanti for, at æggekagen, salaten eller den genopfundne fiskefilet rent faktisk også vil kunne gøre sig æstetisk hjemme på spisebordet.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Louisa Lorang: Vild med hverdagen - også når det skal gå hurtigt
Lindhardt og Ringhof, 149 sider
ISBN: 9788711415634