Flere nyheder

 
Litteratur
Lillebror og storesøster

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lillebror og storesøster
Ons. 23. mar. 2011

I en sødt illustreret billedbog til de helt små hører vi om, hvor svært det er at være den store søskende, når lillebror må alt, bare fordi han er lille. Men alligevel må man også nogle gange noget, fordi man er stor. Desværre er teksten sprogligt alt for uforståelig til børn - og voksne - men tegningerne er nydelige.

Rose har fået en lillebror. Når Roses lillebror græder og skal have sutteflaske, har faren ikke tid til at læse for hende, og lillebror tager hendes ting og ødelægger hendes lege. Han leger med maden uden at få skæld ud for det, og han må være hjemme med mor. Men det værste er, at fordi han er lille, behøver han ikke sove alene i sin egen seng, men må ligge mellem moren og faren. Nogle gange er det alligevel også godt at være stor - så får Rose lov til at spille spil, køre i rutsjebane, bage kage og gå i biografen. Og når man er rigtig stor, så kan man få lillebror til at grine og give ham et kæmpe knus - og så begynder det at være sjovt at være storesøster.

En relevant problemstilling for små børn med små søskende, hvor bogen kan være et godt udgangspunkt i en samtale om, hvorfor det nogle gange er godt at være stor, og hvad der er forskelligt ved at være stor og lille.

Illustrationerne af Lea Letén er søde og varme og viser helt typiske hverdagssituationer i en småbørnsfamilie. Desværre er teksten alt for sprogligt nørklet til at give mening for små børn - en sætning som "Når det er stort at være stor, vil lillebror også være stor, indtil det er sjovt at være lille" går helt hen over hovedet på mindre børn. Denne sproglige finurlighed betyder, at denne anmelder kun kan give to ud af seks stjerner til bogen.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Mette Egelund Olsen: Når lillebror er lille, indtil det er stort at være stor
Illustrationer: Lea Letén
Høst & Søn, 25 sider
ISBN:978-87-638-1765-3