Kulturkalender

Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole

Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole

Græse Skolevej 21
3600 Frederikssund
Tlf: 51 22 51 77
Hjemmeside

Græse gl. Skole er det lokale kultur og foreningshus for landsbyerne Græse og Sigerslevvester. Græse gl. Skole har siden 1995 været drevet af et brugerråd på 6 personer fra et lokale foreningsliv, som er det bærende fundament for skolen: Folkedanserforening, Græse-Sigerslevvester Foredragsforening, Get It On Liners, Græse-Sigerslevvester Gymnastikforening, Græse Petanque Klub og"Klubben for berejste skandinavere" samt Mandagsdamerne, som er de faste brugere året rundt. Når der er overskudskapacitet er det muligt at leje Græse Gamle Skole til private formål, som f.eks. barnedåb, konfirmation, bryllup og fødselsdage, i weekender og på helligdage. Græse Gamle Skole kan lejes (kun booking via www.frederikssund.dk) af borgere over 18 år, der er bosiddende i Frederikssund Kommune. Kontaktperson: brugerrådsformand Margit Juel, tlf. 51225177Viser 4 events fra/efter 13. dec. 2019

Mit liv

Onsdag den 15. januar 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Medl. 110 kr / ikke medl. 135 kr inkl. kaffe- og kagebord)
Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole Græse Skolevej 21, Frederikssund
Thorkild Høyer - en fortælling som begynder i Vendsyssel, videre kurs mod Højesteret, Den store Nordiske Rockerkrig, genopbyning i Kosovo, Vietnam, og ikke mindst om at være forsvarer for mennesker i yderområderne af samfundet. Han har været advokat siden 1976 og har ført mangen et forsvar for mennesker tiltalt for alt fra terroraktiviteter, drab og økonomisk kriminalitet. For nogen er navnet først og fremmest lig med "mægleren fra den store rockerkrig" i 90'erne. For andre forsvareren fra Blekingegade-sagen eller terror-sagen mod JyllandsPosten. Ind imellem sin advokatgerning har han også været formand for DIGNITY (Dansk Institut mod Tortur) og bestyrelsesmedlem i Folkekirkens Nødhjælp, hvis genopbygningsarbejde i Kosovo han blev udpeget til at lede i 1999. Thorkild Høyer modtog i 2018 Rådet for Menneskerettigheders pris for sit "arbejde som advokat og sin utrættelige indsats i civilsamfundet", hvor han i mange år har kæmpet for menneskers rettigheder - både i Danmark og i udlandet

Foredrag Med Drabscheferne Kurt Kragh Og Ove Dahl

Torsdag den 6. februar 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 225 kr) Køb/bestil billet
Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole Græse Skolevej 21, Frederikssund
Den ultimative forbrydelse - drabet! Hør drabscheferne fortælle om nogle af de mest spektakulære drabssager i nyere dansk historie. Den ultimative forbrydelse - drabet - hør drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl fortælle om nogle af de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere. De har derfor kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark, hvilket giver dem en fantastisk viden om, hvad der driver et andet menneske til at slå ihjel.

Drabscheferne er bl.a. kendt fra Kanal 5's "Profil af en morder" og har tilsammen udgivet flere bestsellere.

Kurt Kragh er tidligere kriminalkommissær og souschef i Rejseholdet, hvor han gjorde tjeneste i over 25 år - primært som efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste 8 som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef. Han har gennem sine mange år som drabschef været et velkendt ansigt på TV bl.a. i forbindelse med en række større danske drabssager.

Ove Dahl og Kurt Kragh ser sammen tilbage på nogle af de mest spektakulære drab i nyere dansk historie. I foredraget kommer de to drabschefer med viden, som kun de har kendskab til. Drabscheferne vil også beskrive de syv motiver, der ligger bag den ultimative forbrydelse - at slå ihjel: jalousi, hævn, begær, profit, magt, udstødelse og fanatisme.

Praktisk:
Unummererede pladser,
Dørene åbnes kl. 18:00,
Ingen garderobe,
Kaffe, te og sodavand kan købes.

Medlemmer af støtteforeningen for Get It On Liners får ved booking en rabat på kr. 25,00 (ét medlemskab giver mulighed for køb af én billet med rabat).
Pris: (Entré: Medl. 110 kr/ikke medl. 135 kr inkl. kaffe- og kagebord)
Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole Græse Skolevej 21, Frederikssund
Fhv. direktør for Sjællandske medier Torben Dalby Larsen er både publicist og "aviskøbmand". Han har gjort sig gældende utallige steder i danske medier gennem fem årtier. Torben Dalby Larsen blev uddannet journalist på Dagbladet Roskilde og blev siden redaktør på Frederiksborg Amts Avis. I 1985 blev han chefredaktør for Dagbladet Ringsted, Roskilde og Køge, og allerede året efter var han både chefredaktør og administrerende direktør. Gennem fusioner og opkøb, blev Udgiverselskabet Dagbladet større og større, og kom til at dække hele Sjælland med Dagblade, ugeaviser og radio. Derfor skiftede man navn til Sjællandske Medier. - Ved udgangen af 2018 trak Torben Dalby Larsen sig tilbage, for at overlade ledelsen til yngre kræfter

Forfatterforedrag med Sara Blædel

Onsdag den 25. marts 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Medl. 150 kr/ikke medl. 175 kr inkl. kaffe- og kagebord)
Kultur- og forsamlingshuset Græse gl. Skole Græse Skolevej 21, Frederikssund
Med en utrolig charme og energi tager Sara Blædel deltagerne med bl.a. i kulisserne hos kriminalassistent Louise Rick og bedemandsdatteren Ilka, og skriveprocessen, som har gjort Sara til en af landets absolut mest succesrige forfattere. Sara Blædel hører til en af landets absolut bedst sælgende forfattere, med flere end 2.500.000 solgte bøger i Danmark og udgivelser i 38 lande og utallige priser og fyldte foredragssale. Glæd dig til at høre et fantastisk foredrag og måske få løftet sløret lidt på, hvad fremtiden har i vente