Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
16/6 2023
LOF Holbæk
Sports Allé 5B, 2. tv
4300 Holbæk
Tlf: 4035 9986
Yderligere information: Hjemmeside

Vi skaber rammer for kvalitetsfyldt debat, undervisning og oplevelser der gør dig både klogere og sundere i sjovt fællesskab med andre. Historisk kaldes vi en aftenskole men vi har aktiviteter fra tidlig morgen til sen aften - for børn, unge, ældre og alle midt i mellem. LOF Holbæk-Lejre udbyder aktiviteter under folkeoplysningsloven i Holbæk og Lejre kommuner


Viser 13 events fra/efter 27. apr. 2024

Heldagstur til Femern og Fuglsang Kunstmuseum
1 Maj Ekskursion

Heldagstur til Femern og Fuglsang Kunstmuseum

Onsdag den 1. maj 2024, 07:30-17:30.
Pris: Entré: 625 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holbæk.
Femern Besøgscenter, Havnegade 2, Rødby
Kom med og oplev byggeriet af Femern Tunnellen ved Rødby og det smukke Fuglsang kunstmuseum på Østlolland. Inkl. frokost..

Vi skal besøge Danmarks største infrastrukturprojekt og byggeriet af verdens længste sænketunnel, Femern Tunnelen mellem Rødby og Puttgarden.Vi besøger Udstillingscentret i Rødbyhavn, hvor vi får en guidet fortælling og rundvisning om Femern Bælt-projektet. Her kan du komme tæt på byggeriet af den 18 kilometer lange tunnel og det enorme arbejde, der præger regionen frem mod åbningen af tunnelen i 2029.

Vi spiser lækker frokost buffet på Fuglsang museum og får efterfølgende en guidet rundvisning. Museet har en meget fin samling af kunst fra 1780 og frem til i dag med de væsentligste kunstnere og strømninger i dansk kunsthistorie.
Museets særudstilling er Som brødre. Udstillingen handler om guldaldermalernes fællesskaber, deres rivalisering og konkurrencen om anerkendelse i et lille kunstmiljø i første halvdel af 1800-tallet.

Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland i et charmerende herregårdsmiljø tæt på Guldborgsund og det fredede naturområde Skejten.

Inkluderet i turens pris er entre, bus, og frokost
Vis kort
Guidet tur til Sprogø & Dansk forsorgshistorisk museum
1 Maj Natur

Guidet tur til Sprogø & Dansk forsorgshistorisk museum

Onsdag den 1. maj 2024, 08:30-17:00.
Pris: Entré: 975 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
LOF Holbæk,
Sports Allé 5B, 2. tv, Holbæk
Kom med på en unik heldagstur med natur, kultur og historie. Inkl. frokost..

Sprogø er normalt lukket land for de fleste, men på denne tur har vi skaffet dig en unik adgang til øen, så du kan komme med på en enestående rejse i natur, kultur og historie. Turen inkluderer besøg på Dansk forsorgshistorisk museum og fælles frokost i Korsør.

Sprogø er en enestående og fredet ø i centrum af mere end tusind års danmarkshistorie. Her er unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer. Vi får fortalt om pigehjemmet på Sprogø, der fra 1923-1961 var en anstalt for "moralsk defekte" kvinder, og bliver klogere på, hvordan Sprogø igennem tiderne har spillet en central rolle i vores historie.

Inden turen går til Sprogø, lægger vi ud på Dansk forsorgshistorisk museum, hvor vi får fortalt de udviklingshæmmedes historie. Næppe nogen anden del af den danske befolkning har en så særpræget historie som de udviklingshæmmede. Fra at leve et isoleret liv på store centralinstitutioner - isolerede og gemt væk - til i dag hvor udviklingshæmmede søges inkluderet og har samme rettigheder som alle andre. Fra at være betragtet nærmest som dyr og en trussel mod samfundet - til et ligeværdigt liv.

Vi spiser en god frokost sammen på et lokalt spisested i Korsør, så vi er klar til at betræde Sprogø. Turen varer ca. 3 timer, heraf 1½ times tur til fods på Gammel Sprogø og 1 times rundtur i bus på Ny Sprogø
Vis kort
Nattergaletur
23 Maj Natur

Nattergaletur

Torsdag den 23. maj 2024, 17:00-19:00.
Pris: Entré: 185 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holbæk.
Frilufsområde Skellingsted, Naturpark Åmosen, Åmosevej 96, Mørkøv
Melodisk og smuk fuglesang i Åmosens aftenskumring..

Oplev Naturpark Åmosen fyldt med sang og fuglefløjt på nattergaletur ved Skellingsted. Dette er en tur, som er helt unik og perfekt til dem, der vil udforske det smukke landskab mens aftenskumringen sænker sig over søen.

Vi starter med lidt godt til ganen fra grillen/bålet, og derefter vil vi gå mod søen. Vores erfarne guide vil give dig en introduktion til nattergalen og ikke mindst noget af alt den poesi og litteratur som den har indgået i.

Nattergalen ser man sjældent, men historierne om dens fortryllende sang er dog kendt af de fleste. Og måske vi selv synger en sang eller to som hyldest til fuglen. Tøv ikke med at tage med på en magisk nattergaletur i Naturpark Åmosen.

Vi glæder os til at have dig med på tur!

Voksne 185,-

Barn 6-12 år 75,-
Vis kort
Workshop i billedbehandling
1 Jun Workshop

Workshop i billedbehandling

Lørdag den 1. juni 2024, 10:00-16:00.
Pris: Entré: 650 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
LOF Holbæk,
Sports Allé 5B, 2. tv, Holbæk
På denne workshop lærer du det grundlæggende i programmet Photoshop..

Du lærer at lave en god rawkonvertering og efterfølgende redigerer dine billeder færdig i Photoshop. Du får en masse teknikker og værktøjer med fra workshoppen, som du kan arbejde videre med.

Du skal medbringe din egen computer, hvor du på forhånd har installeret programmet Photoshop, så du er klar til at gå igang på kursusdagen
Vis kort
Brøl, brunst og bajer
26 Sep Natur

Brøl, brunst og bajer

Torsdag den 26. september 2024, 17:00-19:30.
Pris: Entré: 185 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holbæk.
Ulkestrup Lyng, Tømmerupvej 28, Mørkøv
Kom med på tur ud i Ulkestrup Lyng og lyt efter kronhjortens brøl..

Bliv klogere på det største fritlevende dyr vi har i Danmark, når naturvejlederen "tegner" og fortæller.
Der vil blive serveret lidt lækkert lokal krondyrspølse og lokal bryg.

Husk fornuftigt tøj og fodtøj til højt græs og evt. brændenælder.

Medbring gerne kikkert og evt. myggespray.
Vis kort
Strikke workshop med Freja Hoffgaard
29 Sep Workshop

Strikke workshop med Freja Hoffgaard

Søndag den 29. september 2024, 13:00-16:00.
Pris: Entré: 395 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holbæk.
Det gamle posthus, Jernbaneplads 1, Holbæk
Glæd dig til en inspirerende workshop med masser af tid til spørgsmål, strik, samtaler og hygge!.

Strik en hue af garnrester!

Vi skal strikke en hue af garnrester. Freja deler sin passion for at strikke med rester og viser dig alle hendes hemmelige teknikker og tricks. Alle kan deltage uanset strikke-erfaring.

Vi skal dykke ned i:
Hvordan du rammer strikkefastheden, når du arbejder med rester.
Forskellige teknikker til farve- og garnkombinationer.
Hvordan du binder og hæfter enderne på smukke og holdbare måder.
Bygningen af det ultimative garnlager, der vil inspirere dig til at strikke og få brugt dine rester.

Efter oplægget griber vi pindene og går i gang med at skabe vores reste huer - Freja har masser af garn med. Vi skal lege med "reste-nøgler" og strikkeprøver og sammen finder vi det perfekte garnmatch og øver os i kunsten i at strikke knuderne på bagsiden.

Efter workshoppen får du ca. 100 gram garnrester med hjem og opskriften på min populære "Ekstra Chunky Hue" som du kan strikke færdig derhjemme
Vis kort
Rolf & Ritter - Foredrag om Tour de France
10 Okt Foredrag

Rolf & Ritter - Foredrag om Tour de France

Torsdag den 10. oktober 2024, 19:00-21:00.
Pris: Entré: 265 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holbæk.
Holbæk Seminarium, Seminarieparken 2, Holbæk
Rolf Sørensen og Dennis Ritter har kommenteret cykelløb sammen i knap 20 år. Denne aften kommer du helt ind i maskinrummet på TV2s Tour de France-dækning, får historien bag og masser af anekdoter fra verdens største cykelløb..

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har kommenteret cykelløb sammen i knap 20 år, og har bevæget sig ind i hjerterne på Danmarks store, trofaste Tour de France-publikum som "lyden af sommer".

I deres fælles foredrag tager de publikum med ind i maskinrummet på TV2s Tour de France-dækning. De fortæller historien om, hvordan løbet blev opfundet. Hvordan - og hvorfor - det pludselig blev ekstremt populært i Danmark i løbet af 1990´erne. Hvordan Rolf Sørensens egen karriere tog fart efter han kom i den gule trøje i sit allerførste Tour de France, og senere bød på en årelang rivaliseren med bl.a. Bjarne Riis. Og naturligvis får du hele historien om sommeren 2022, hvor verdens største cykelløb og det danske publikum fandt sammen i en hed og intens kærlighedsaffære, som måske aldrig vil blive glemt.

Du kommer også med i kommentatorboksen og hører om samarbejdet mellem Rolf og Ritter og deres mangeårige kollega og ven, Jørgen Leth. Du bliver klogere på, hvordan dagene forløber, når man lever så tæt sammen i en hel måned i en bil og en kommentatorboks. Hvordan undgår man at gå hinanden på nerverne?

Foredraget finder sted i KUBEN - Holbæk Seminarium.
Vis kort
Guidet tur til Sprogø & Nyborg
17 Okt Ekskursion

Guidet tur til Sprogø & Nyborg

Torsdag den 17. oktober 2024, 08:00-17:30.
Pris: Entré: 975 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
LOF Holbæk,
Sports Allé 5B, 2. tv, Holbæk
Sprogø er lukket land for de fleste, men på denne tur har vi skaffet dig en unik adgang til øen, så du kan komme med på en enestående rejse i natur, kultur og historie..

Sprogø er lukket land for de fleste, men på denne tur har vi skaffet dig en unik adgang til øen, så du kan komme med på en enestående rejse i natur, kultur og historie.

Sprogø er en enestående og fredet ø i centrum af mere end tusind års danmarkshistorie. Her er unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer. Vi får fortalt om pigehjemmet på Sprogø, der fra 1923-1961 var en anstalt for "moralsk defekte" kvinder, og bliver klogere på, hvordan Sprogø igennem tiderne har spillet en central rolle i vores historie. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø som en del af Danmarks forsvar mod Venderne, til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen. Ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder.

Efter turen til Sprogø kører bussen videre til Nyborg. Den strategisk vigtige beliggenhed benyttede kongerne til at gøre Nyborg til residensstad. Her holdt Danehoffet, middelalderens parlament, til. Når rigets mægtigste mænd var samlet, blev der afviklet ridderturneringer og markeder i byen. Alt imens blev der bag murene på Nyborg Slot truffet epokegørende beslutninger. Danmarks første grundlov, Erik Klippings håndfæstning, er underskrevet på Nyborg Slot i 1282, og Danmarkshistoriens hidtil sidste kongemorder er også dømt her.

Efter en god frokost på et centralt beliggende spisested i byen tager vores guide os med på en spændende byvandring i tid, sted og rum, hvor Nyborg bliver centralt placeret - både historisk men også ift. den dag i dag
Vis kort
Strikke-workshop: Sæt garnlageret i spil
19 Okt Workshop

Strikke-workshop: Sæt garnlageret i spil

Lørdag den 19. oktober 2024, 13:00-16:00.
Pris: Entré: 295 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holbæk.
Det gamle posthus, Jernbaneplads 1, Holbæk
Strikke workshop med Bettina Balslev..

På workshoppen skal vi arbejde med, hvordan man bedst muligt får overblik over sit (elskede!) garnlager, og får det sat mere i spil.

Vi laver enkle garnmålinger, lærer nye begreber og prøver enkle hjælpeværktøjer, som gør det let at sætte lageret i system og at bruge garn fra lageret i strikkeprojekter.
Det er sund fornuft og godt for både opbevaringsplads, pengepung, miljø og sjælefred.

For både begyndere og erfarne strikkere, som har garn på lager, der ikke kommer i spil hver dag.

Om du har 2 eller 15+ kg er lige meget; det handler om at blive bedre til at sætte det i spil, du har, i projekter, du kan lide
Vis kort
Anne Hjernøe - Stærk overgang
24 Okt Foredrag

Anne Hjernøe - Stærk overgang

Torsdag den 24. oktober 2024, 19:00-21:00.
Pris: Entré: 165 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holbæk.
Holbæk Seminarium, Seminarieparken 2, Holbæk
Kom med til et underholdende og inspirerende foredrag med Anne Hjernøe om den svære(?) overgangsalder..

Foredraget tager udgangspunkt i hendes seneste bog, Stærk overgang, der indeholder den nyeste viden om alt det, du har brug for til en sund overgangsalder: hormoner, søvn, motion, sex, kost og måltider. Der er fokus på at det, du mærker, føler og oplever i forbindelse med overgangsalderen, sandsynligvis er helt normalt. Du vil få forklaringen på, hvorfor det sker.

"Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det. Det er nemlig meget lettere at fokusere på alle de gode ting, som denne alder også kommer med, hvis du har fået din nattesøvn, og der er styr på alle de andre symptomer, som overgangsalderen kan medføre."

I dette personlige og underholdende foredrag, gør Anne Hjernøe også op med de tabuer som overgangsalderen altid har været forbundet med. Vi skal tale om tingene, få dem frem i lyset og vende dem med vores veninder. Kommunikation er vejen frem og indimellem har vi bare brug for at grine lidt af det hele, og dele vores historier om blod, sved og tårer

Foredraget finder sted i KUBEN - Holbæk Seminarium.
Vis kort