Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/5 2021
Bygningen
Ved Anlæget 14B
7100 Vejle
Tlf: (+45) 75 83 86 77

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7111, Lon 9.53326

BYGNINGEN - ET LEVENDE KULTURHUS MIDT I VEJLE. Bygningen i Vejle danner ramme om et væld af aktiviteter. Her er både plads til møder, konferencer, foredrag, dans og fester m.m. I Spillestedet og Store Sal lægges der op til masser af timer i super godt musikalsk selskab, når Bygningen hvert forår og efterår præsenterer et sprudlende koncertprogram med musik i topklasse. Bygningen stiller også kreative værksteder og øvelokaler til rådighed. Caféen på 1. sal sørger for alt godt til ganen! Bygningen drives af fonden Vejle Kulturservice, med Jelling Musikfestival som hovedaktør


8. maj 2024

Kajsa Vala | Helt Tæt På

Kajsa Vala | Helt Tæt På

200 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Kajsa Vala 'Helt Tæt På-tour' 2023 - håndholdt, hudløst ærlig og helt ind til benet. Tilbage til rødderne, masser af vokaler, endnu flere historier og lidt tættere på publikum. Dét er opskriften på Kajsa Valas kommende turné.

Det er egentlig meget simpelt. Gode sange og lige så gode venner. Instrumenter, flerstemmig sang, et publikum - og en scene. Kajsa Vala forlænger succes'en, men skærer ind til benet og tager sin mand og to gode venner med, når hun drager landet rundt for at gi' publikum en anderledes oplevelse med musikken i øjen- og lyttehøjde. "Kernen er min mand, mine to gode venner og mig selv, og det kommer til at flyde med vokaler og gode historier. Det handler i virkeligheden om at røre folk og ha' det sjovt" fortæller kvinden i spidsen for produktet, bandet og turnéen. Og de har prøvet det før, det nærværende og det tætte. Både på turné og ikke mindst, da de, som resten af branchen, ufrivilligt blev nødt til at finde ind til kernen. Blandt venner og i uldsokker. Uformelt og ansigt til ansigt. "Sådan var det jo under lockdown, og sådan er det på denne turné. Det tvinger mig til at fortælle flere historier, når der ikke er et kæmpe band og setup til at støtte op om sangene. Jeg gør begge dele, men på denne turné kan jeg ikke gemme bag på noget eller nogen, og det giver mig en mulighed for at forsøge at være mere gåsehudsfremkaldende.". Om Kajsa Vala: Med en islandsk mor og en dansk far trækker Kajsa Vala på de skandinaviske rødder. Alligevel er hun en af de få på den danske musikscene, som mestrer Americana-genren med sin helt egen lyd. Hun debuterede med det 'hemmelige' USA-album 'Your Train' i 2010, har siden slået sit navn fast på den danske musikscene og er igen både album- og tour-aktuel med 'When Are We Out Of The Woods?'.

11. maj 2024

Nashville Nights | Spring Tour '24

Nashville Nights | Spring Tour '24

240 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Kom helt tæt på lyden af Nashville, når Nashville Nights Spring Tour igen ruller ud på de danske landeveje. Udvalgte sangere og sangskriver fra Nashville tager for femte gang på turné rundt i Danmark.

I det helt særlige koncertformat Writers Rounds får publikum mulighed for at møde musikerne helt tæt på til aftener med store musikalske fortællinger. Hvad lyder Nashville af anno 2024? I byen, hvor der er country i vandet, fostres et væld af nye stjerner, og nogle af de bedste bliver inviteret med på forårstouren Nashville Nights Spring Tour. Sammen med internationalt etablerede sangskrivere præsenterer og spiller de sange, de har skrevet til sig selv eller andre. Fra første år har turneen været en succes, og for hvert år er publikummet vokset. Sidste år var 11 koncerter udsolgte, og i år spiller turneen ud med 16 datoer i 15 byer*. 'Writers Round' er en elsket og integreret del af countryscenen i USA, hvor sangskrivere går på scenen i en intim, akustisk setting og underholder publikum og hinanden med at spille og fortælle historier om deres sange. Der er aldrig to shows, der er ens - både sangvalg og kunstnersammensætning skifter og gør hver aften uforudsigelig, spændende og nærværende, for publikum såvel som for musikerne på scenen. Hvem der går på scenen i år afsløres løbende på Nashville Nights sociale medie-platforme og i nyhedsbrevet. Billetsalget starter onsdag den 8. november 2023 kl. 10. Abonnenter på nyhedsbrevet får mulighed for at købe billetter fra mandag den 6. november. https://nnisf.org/da/tours/nashville-nights-spring-tour-24/. Nashville Nights Spring Tour har siden 2021 haft en festival-slægtning, nemlig Nashville Nights International Songwriters Festival i Odense, som ligger i september. Fyens Stiftstidende indkapslede 2023-festivalen sådan her: "En stjernefestival er født: Seksstjernede oplevelser på stribe, da Nashville Nights fik det endegyldige gennembrud.". Festivalens early bird billetter til 2024-festivalen blev revet væk på 52 minutter. Der er få "not-so-early-bird" billetter tilbage, der giver 200 kr. rabat på partout billetter. www.nashvillenights.dk. Nashville Nights Spring Tour 2024 09.05.2024 Tøjhuset, Fredericia 10.05.2024 Dexter, Odense 11.05.2024 Bygningen, Vejle 12.05.2024 Folkestedet, Århus 15.05.2024 Maskinhallen, Frederikshavn 16.05.2024 Turbinen, Randers 17.05.2024 Godset, Kolding 18.05.2024 Stone Ranch, Vildbjerg 19.05.2024 Braunstein, Køge 22.05.2024 Den Blå Engel/Kino, Kalundborg 23.05.2024 Vega, København 24.05.2024 Bartof Station, København 25.05.2024 Stars, Vordingborg 30.05.2024 Lunden, Charlottenlund 31.05.2024 Støberihallen, Hillerød 01.06.2024 Søllestedgård Gods, Lolland *Den opmærksomme læser vil finde to datoer i København. Der er billetrabat til de 30 første, der køber billet til begge hovedstadsshows. Bundle-billetter kan købes på Vegas website, www.vega.dk fra på onsdag. Følg opdateringer på www.nashvillenights.dk @nashvillenightsdenmark www.facebook.com/NashvilleNightsDenmark.

13. maj 2024

Foredrag med Rasmus Tantholdt - Fortællinger fra Verdens Brændpunkter

Foredrag med Rasmus Tantholdt - Fortællinger fra Verdens Brændpunkter

Foredraget med Rasmus Tantholdt " Fortællinger fra verdens brændpunkter" d. 27. februar 2024 ved Bygningen i Vejle udskydes til; Ny Dato d. 13. maj 2024. Refunderingsfrist d. 04.09.2023.

Foredrag med Rasmus Tantholdt - Fortællinger fra Verdens Brændpunkter
Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- katastrofeområde. Han var den eneste skandinaviske journalist der rapporterede fra Kiev i de kritiske uger under russernes invasion af Ukraine. Han har dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien det arabiske forår.

Hør ham fortælle om livet bag kameraet, om de etiske moralske dilemmaer han tit står overfor, om de alvorlige historier, men så de mange pudsige episoder. Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.
Foredraget med Rasmus er inspirerende oplysende altid brand aktuelt. Formidlet med stor hjertevarme, empati med plads til humor, til trods for de barske emner, der bliver taget op.

Om Rasmus Tantholdt: Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 på udlandsredaktionen fra 2003. Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, i 2012 2014 vandt han TV-. I 2022 vandt han Publicistprisen for sit arbejde i Ukraine.

Ses vi?

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle
Følg os på FB: www.facebook.com/MODTIL/ eller www.modtil.dk.

14. maj 2024

UNG

UNG

21868.75 kr
Køb/bestil billet
Et neuroaffektivt træningsprogram for unge 13-23 år.
Læs mere

15. maj 2024

Stand-up komiker jakob thrane

Stand-up komiker jakob thrane

Aftenens gæstjakob thranestand-up komikerKarriere, kærlighed og krisetider. Komiker og skuespiller Jakob Thrane er klar til at betræde scenen ved Den Lave Højskole i maj!

Han glæder sig til at levere en buffet af højt humør og gode grin, krydret med at gøre status over tilværelsens mange usikkerheder. Karriere, kærlighed og krisetider er på menuen i et nærværende oplæg om at finde sig til rette med livets uforudsigeligheder.

M Å L G R U P P E
Du skal være mellem 15-35 år. (mentor/støtteperson er også velkommen)

P R O G R A M16.45-17.00Ankomst17.00-18.00Talk ved Jakob Thrane + fællessang v/Bare Syng, Methe18.00-18.30Fællesspisning18.30-19.45Vælg en Workshop (læs mere længere nede)1/Samtalecafé m/Jakob Thrane og vært Methe Danefeldt2/Nadacafé m/uddannede Nadainstruktører3/Kreativt Værksted m/Anna4/Brætspilshygge m/hinanden5/Dus med Snak m/Lisbet fra Stjernestunder NY NY NY19.45-20.00Fælles tak for i aften, sang og lækker kage!

V Æ L G É N W O R K S H O P
NY NY NYBeskrivelse afDUS MED SNAKDus med Snak er en antalsmæssig lille workshop, hvor vi fordyber os i forskellige samtaleøvelser, vi taler om det der fylder og lærer om at starte noget snak og danne relationer. Denne workshop er en øvebane til de der vil træne den sociale mavemuskel, og hvor vi giver hinanden plads til at udvikle sig i eget tempo. Hvis er du nysgerrig på, hvordan du kan forbedre dine menneskelige egenskaber, så kom med og lær noget nyt om dig selv. Lisbet fra Stjernestunder guider alle godt igennem workshoppen. Du kan læse mere om Lisbet og hendes erfaringer på stjernestunderhauge.dk og ikke mindst hendes hjerte for unge under fanen "Løft trivslen".
Beskrivelse afSAMTALECAFÉVærkstedet hvor der IKKE findes dumme spørgsmål! For det er bare alt for ærgerligt, at gå hjem med for mange ubesvarede spørgsmål til dagens gæst og tema.Derfor starter vi samtalen med at sende hatten rundt, hvor du kan droppe dit/dine spørgsmål i, som du måske har kradset ned undervejs. Samtaleværten vil læse spørgsmålene op eller lade mikrofonen gå rundt, til de der ønsker det og sammen ledes samtalen hen på det, som vi er mest nysgerrige på. Tjek ind i samtalecaféen og få chancen for at stille netop DINE spørgsmål til dagens gæst - én der ved noget om noget!
Beskrivelse afNADACAFÉEt meditativt pusterum! Restorativ ro!NADA øre-akupunktur er for dig der blot trænger til en stille pause. Nada kan afhjælpe på søvnproblemer, stress, rastløshed m.v., men er ikke en behandlingsform - kun genopbygning. Her finder du et lille meditativt pusterum, hvor dit autonome nervesystem kan falde til ro med den helende effekt der følger. De professionelt autoriserede Nada-udøvere, der står for caféen, har yogamåtter, tæpper, lys og afslapningsmusik klar. Og husk det er "stilletimen". Kun Nada-udøveren taler sagte med dig, når du får nålene i. Ellers er det bare ro-ro-ro, genopbygning og afslapning .....uhmmm.NADA øre-akupunktur har vist sig effektiv ved bl.a: Angst, nervøsitet og panikanfald · Stress · Depression og depressionslignende tilstande · Tankemylder · Cyklussmerter · Fysisk og psykisk uro · Kriser · Søvnforstyrrelser · Vrede/agressioner · Eksamensangst · ADHD · Mareridt · Afhængighed/absistenser · Spændingstilstande · Hovedpine · IrritabilitetPs. Er du under 18 år, skal du huske en skriftlig tilladelse, fx på mobilbesked, fra dine forældre/værge for at deltage i Nadacaféen.
Beskrivelse af KREATIVT VÆRKSTEDKreativt værksted er et sted, hvor vi sætter os for, at arbejde med hænderne. Og i en skala hvor alle kan følge med. Her er ingen krav om at man skal kende til kunst eller have særlige kreative evner. Vi har i de tidligere værksteder blandt andet malet på keramik, tegnet alternative selvportrætter, designet badges med powerful statements, formet halloween-masker og arbejdet med ler. Værkstedet tager dig med ind i et kreativt univers med fordybelse og plads til hygge og snak.
Beskrivelse afBRÆTSPILSHYGGEHvis du bare ikke er til alt for mange ord eller kreative, alternative udfoldelser, så kan du vælge brætspils-hjørnet. Slå dig ned her med snak, spil og hygge! Vi har mange forskellige spil, der bare elsker at blive brugt.

B E D S T E H I L S N E RFra arrangørerne:Line, Katrine, Anna, Anders Michael og MarianneFra supporterne:Bygningen Vejle, Ungkalender Vejle, Vejle Kommune, Vejle Bibliotekerne, Vejle Provsti og Ungdomspræsteriet Vejle.
The Dragon

The Dragon

160 kr / medl. 120 kr / unge medl. 70 kr
Køb/bestil billet
Lederen af The Dragon, guitaristen og komponisten Hans Henrik Bay har vejlensiske rødder. Han var, for 25 år siden, med til at starte "Ensemble New", der spillede med stor succes på mange scener fra JIVE i Paraplyen til Blue Note Club i New York City.

The Dragon vil spille originale Hans Henrik Bay numre, hvor inspirationen kan komme fra Blue Note sounden fra 1960'ere. Ballader og up-tempo numre vil variere. Du vil kunne spore en Balkan-inspiration visse steder. Det er en nyere åre, som Hans Henrik Bay er tilgået. Nogen af kompositionerne vil være ret gennemkomponerede. Alt vil dog blive smagt til med jazzkrydderier, så du får et bud på, hvad en nutidig jazzmusiker kan gøre for at bringe den inspirerende Blue Note lyd et stykke videre. Der bliver også plads til nogle standards, og mon ikke vi får smagsprøver fra Bays forrige udgivelse, "Dreams", der var inspireret af fusionsmusik.

Hans Henrik Bay - guitar
Niels Vincentz - sax
Torben Bødker Bjørnskov - bas
Anders Mogensen - trommer.

16. maj 2024

Claus Hempler - Solo

Claus Hempler - Solo

270 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Siden udgivelsen af "Kufferten Fuld Af Mursten" i 2019 har Claus Hempler optrådt for fulde sale over hele landet. Dog var det allerede som helt ung, at Claus Hempler slog sit navn fast som sanger i det succesombruste band Fielfraz.

Siden har han udgivet en håndfuld klart definerede soloplader, der gav ham ry som en af vores store, stildannende sangere og en musikernes musiker. Dog var det var som om, at denne voksne, etablerede sanger sprang ud som helt nyt navn med udgivelsen i 2019. For første gang nogensinde skrev han på dansk og det gav et helt nyt liv til musikken. Sange som "Jeg Drømmer Om En Sang", "Op" og "Navnet Er Hempler" streames og spilles stadigt flittigt på radioen. Claus Hempler modtog januar 2020 to priser ved Steppeulven (Årets Album og Årets Tekstforfatter), derudover vandt han i 2020 også to Carl-priser (Årets Komponist og Årets Tekstforfatter) og er desuden modtager af både Dan Túrell-medaljen og F.P. Jacs Mindelegat. ****** Fyens Stiftidende. ****** Politiken. ***** Berlingske. ***** Gaffa.

18. maj 2024

Moonjam Forårskoncert 40 års jubilæum

Moonjam Forårskoncert 40 års jubilæum

290 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Musicbooking.dk præsenterer: MoomJam Forårskoncert 40 års jubilæum. Dato: 18.05.2024 kl. 20.00. Moonjams 40-års jubilæum fejres for fuld udblæsning i DK i 2024, og Vejle ER selvfølgelig med på touren.

Det er over 10 år siden, at Moonjam spillede i Vejle sidst, så NU skal det være, og Bygningen lægger koncertsal med siddepladser til begivenheden, hvor bandet fejrer de 40 runde år som live-band.! MOONJAM Anniversary-Tour-Twentyfour. Læs historien her. I sommeren 1984 blev de første Moonjam-sange til. Og flere af de allerførste fra dengang, ikke mindst saxofonhittet Sarai, lever et liv i luksus den dag i dag! Moonjam opstod i kølvandet på Sneakers; Morten Kærså havde endnu et hav af sange der skulle ud i livet, og allerede i 1984 begyndte Moonjam at optræde rundt omkring i det københavnske bymiljø - der findes faktisk en plakat fra Alexandra biografen i Nørregade hvor ''Moon Jam Band med Morten Kærså & venner'' spiller d. 19 januar 1984 - men debuten for Moonjam er vistnok til pinsekarnevallet, hvor bandet spillede tre aftener i træk nede foran Mortens legendariske lejlighed i Skt Peders Stræde. Gaden, Strassen, med lejligheden i nummer 30, som i den grad satte rammerne om Sneakers-universet, blev også Moonjams udgangspunkt. Morten blev i nummer 30, indtil politiet bogstaveligt talt bar ham ud, to år senere; der skulle byfornyes, hovedkvarteret skulle rives ned! Så jo, Moonjam har faktisk 40-års jubilæum som live-band i 2024! Sidenhen er det gået for vildt derud af; fra det første album i 1987, med titler som Ticket to Peace, og ja, Sarai. over De blå bjerge, Østen for solen, med Shaida gennem ild Vand - med tasken fuld af Saxophonesongs, til bryllup med Annabella på en Midsommernat - på eventyr i Thailand med det engelsksprogede Raining in Asia-album, hånd i hånd med Belisa og alle de andre engle, der stadig spørger, hvor blev mon Sui af. Men Sui og Skt Peders engle er altid med. Historiens vingesus er fyldt med sange og melodier, der når dig i nuet - og når man tager med Morten og Moonjam, kan man rejse i tiden. I 2022, blev Moonjam sluppet fri fra det ufrivillige kollektive fængsel - som alle vist stadig kan tænke tilbage på med sælsomme mindelser - og siden da, har Moonjam-firkløveret, med Bobby Ricketts, Rasmus Kærså, Maibrit Olesen og Morten Kærså været på en sand optur - der er blevet koncerteret OVERALT, en kalender fyldt til randen med en sprudlende blanding af koncerter i alle størrelser. I 2024 er Moonjam SÅ klar! - med næsten to års fintuning af firkløveret. SÅ klar til at fejre 40 år som live-band - sammen med. DIG, på Anniversary-Tour-Twentyfour i BYGNINGEN i VEJLE!

28. maj 2024

Vejle 28. maj - klarsynsaften med Karina Graabæk

Vejle 28. maj - klarsynsaften med Karina Graabæk

Klarsyn - En aften i åndernes selskab. Det clairvoyante medium Karina Graabæk afholder en aften i selskab med den åndelige verden.

Karina formidler kontakt mellem nogle af de kære som ikke længere er hos os i den fysiske verden, og vil stille sig til rådighed for den åndelige verden, bringe os tættere på hinanden, og skabe kontakt mellem den åndelige verden og nogle af de fremmødte i salen.
Der vil, i en atmosfære af kærlighed og respekt, blive givet beviser på den åndelige verdens eksistens, og Karina vil viderebringe beskrivelser af og beskeder fra "afdøde" til nogle fra publikum. En aften med Karina indeholder som altid masser af kærlighed, seriøsitet, god og positiv energi, og der er plads til både latter og tårer.

Karina arbejder til dagligt som clairvoyant og medium med base i Mårslet syd for Århus. Læs mere om Karina på https://karinagraabaek.dk
Dørene åbnes kl. 18.30.

30. maj 2024

Jens Jacob Tychsen - Musikalsk Talkshow "Bag om Badehotellet"

Jens Jacob Tychsen - Musikalsk Talkshow "Bag om Badehotellet"

Jens Jacob Tychsen, også kendt som Hr.

Weyse, tager dig med på en forrygende tur bag kameraet og fortæller dig historien bag den folkekære TV2-serie Badehotellet, der har taget hele Danmark med storm.I dette eksklusive musikalske foredrag, viser Jens Jacob fotos, film og fraklip. Det bliver sjovt, musikalsk og ikke mindst super underholdende, når Jens Jacob fortæller om sangene, om samarbejdet med de andre skuespillere, og om hvordan sådan en serie egentlig bliver til.Du får naturligvis også et genhør med flere af de skønne gamle sange fra serien, som Jens Jacob Tychsen på magisk vis vil fremføre - og desuden fortælle historien om, hvordan de er blevet vakt til live.På allerbedste og mest charmerende Jens Jacob Tychsen-manér - også kendt som Hr. Weyse i den populære serie - vil du desuden høre, hvordan sådan en serie egentlig bliver til, samarbejdet med de andre skuespillere, dårlige anmeldelser, vind og vejr ved Vesterhavet og meget, meget mere.
Læs mere