Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
21/7 2017
Museum Silkeborg - Blicheregnen
Blichersvej 30
8620 Kjellerup
Tlf: 87205030 Fax: 87 70 24 75

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.2854, Lon 9.33372
Åbent: Kl. 11-16 eller efter aftale
Entré: 40,-kr

Hyggelig museum i den gamle præstegårds udlænger - St.St. Blicher var præst i Thorning fra 1819 til 1825, mange af hans historier udspiller sig her på egnen. Museet har en Blicher-stue - en koloniststue (kartoffeltyskerstue), så er der kulturhistorie fra 1800tallet, sidst, men ikke mindst, en stor samling af udstoppede fugle og pattedyr. Derudover har Blicheregnens Museum forskellige særudstillinger. Vi har en kaffestue, hvor man er velkommen til at medbringe sin egen mad

Viser 2 events fra/efter 17. aug. 2018

17 Aug Historisk

Ved Korsvejen

Fre. d. 27. april til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 12.
Pris: (Entré: 40)
Museum Silkeborg - Blicheregnen,
Blichersvej 30, Kjellerup
Blicheregnens Arkiv har været i gemmerne og fortæller gennem gamle fotos historien om, hvordan byen udviklede sig omkring korsvejen, og om de mennesker, der var med til at præge byens udvikling fra 1869..

Fredag 27. april åbner Museum Silkeborg Blicheregnens nye særudstilling Ved Korsvejen som optakt til, at Kjellerup fylder 150 år i 2019. Særudstilingen er en fotoudstilling om Kjellerups første 50 år med aldrig tidligere udstillede fotos fra Blicheregnens Arkiv. Udstillingen er en unik chance for at opleve en provinsbys udvikling omkring århundredeskiftet.

Særudstillingen fortæller historien om, hvordan byen udviklede sig omkring korsvejen, og om de mennesker, der var med til at præge byens udvikling fra 1869, hvor herredsfogedens kontor flyttes til byen og frem til 1919, hvor byen er en driftig provinsby med station, tinghus, sygehus og uddannelsesinstitutioner.

Blicheregnens Arkiv har gravet dybt i arkivet og fundet fotos af apoteket, Skovbakken, Kjellerup Hotel og mange andre markante bygninger fra byens tidligste historie. Gå på opdagelse i historien og billederne af Teknisk Skole og Tinghuset og læs avisernes notitser om alt fra byens første WC til den spanske syge i Kjellerup.

Man kan opleve minibiografen med fotos fra de sidste 100 år og høre interviews med byens indbyggere fra arkivets gemmer. Og man kan finde ud af, hvem der gemmer sig bag navnene Krabbesgade, Sindingsgade og Jens Møllers Gade i Kjellerup i historien om fem af byens initiativrige mænd.

Særudstillingen kan ses fra fredag 27. april og frem til søndag 21. oktober
Vis kort
29 Aug Foredrag

Infoaften om Grathe Hede

Ons. d. 29. august 2018, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Museum Silkeborg - Blicheregnen,
Blichersvej 30, Kjellerup
Kom med til en aften, hvor vi fortæller om planerne for Museum Silkeborg Blicheregnen's formidlingsprojekt på Grathe Hede..

Vi sætter fokus på et af Danmarkshistoriens mest spændende kapitler, når vi fortæller historien om borgerkrigen, der raserede landet, da Svend, Knud og Valdemar kæmpede om magten.

Hør om Grathe Hede og om de spændende fund, og få mere at vide om museets kommende formidling på heden og særudstilling på Blicheregnen, når museumsinspektørerne Kirsten
Nellemann Nielsen og Marianne G. Hougaard løfter sløret forplanerne for Grathe Hede på Museum Silkeborg Blicheregnen.

Arrangementet holdes i Kaffestuen på museet i Thorning og varer
ca. 1 time
Vis kort