Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Assistens Kirkegård

Assistens Kirkegård

Kapelvej 2
2200 København N
Tlf: 33 66 91 00
Hjemmeside

Assistens Kirkegård hører under Københavns Kommune og er en af de fem kirkegårde som under et hedder Københavns Kirkegårde



Viser 7 events fra/efter 2. maj 2024

Pris: Entré: 135 kr Køb/bestil billet
Assistens Kirkegård Kapelvej 2, København N
Er du, som jeg, fascineret af kirkegårde, så kom med på en kirkegårdsvandring på den fantastiske kirkegård bag de gule mure på Nørrebro. Her ligger landskendte og, i flere tilfælde, verdenskendte forfattere, videnskabsfolk, sangskrivere, billedhuggere og vovehalse. Men her ligger også gadens folk, soldater fra krigen i 1864, russere, katolske nonner og en enkelt livkosak. Fælles for dem alle er, at der ligger en spændende historie bag både personer og gravmonumenter.
På turene vandrer vi og stopper ved nogle af kirkegårdens særlige afdelinger og ved en række unikke gravmonumenter, som er udpeget som bevaringsværdige af Nationalmuseet. Jeg fortæller om kirkegårdskultur, de mennesker, der er begravet her, og hvad der gør monumenterne bevaringsværdige. Og så fortæller jeg også om, hvad der kendetegner Assistens Kirkegård, historisk set såvel som i nutiden.
Mit navn er Stefan Gjelstrup Sørensen, og jeg er historiker og mangeårig guide. Kirkegårde har altid været særligt fascinerende for mig, og jeg har bl.a. tidligere haft fornøjelsen af at arbejde med gravmindeforvaltning og kulturformidling hos Københavns Kommunes Kirkegårde. Som passioneret guide elsker jeg at fortælle og dele min viden og fascination.Mødested: Indgangen ved Kapelvej 2. Det er den vej som fører op til kapellet på kirkegården
Luk
Pris: Entré: 225-450 kr Køb/bestil billet
Assistens Kirkegård Kapelvej 2, København N
Kom med til Wine & Walk x Nørrebro Special sammen med Copenhagen Insight. Tidspunkt: Lørdag d.04. maj kl. 16.00 - 18.00 med vin og godt humør på Nørrebro. Wine & Walk x Nørrebro Special kombinerer ent smut på Assistens Kirkegård med det anderledes Nørrebro. En Social Tour med lækker vin gennem Nørrebro med fokus på de alternativ tænkende, både de historiske personligheder og dem der sætter deres præg på Nørrebro idag

Copenhagen Insight har fokus er at skabe Social Tours, hvor I kan nyde stemningen mellem a til b ligeså meget som I nyder fortællingerne ved a og b. Turen har som altid fokus på alle de spændende initiativer og muligheder der er i København i løbet af foråret og sommeren og sørger for at klæde jer godt på til at få endnu mere ud af det hele. Efter turen er I super klar på 2024 sæsonen af København :-) Turen guides af Rasmus Poul Bodholdt fra Copenhagen Insight

Wine & Walk arrangeres i samarbejde med Vinimondo på Christianshavn og inkluderer 4 glas vin undervejs - en omgang velsmagende fredags cava, rosé, hvidvin og rødvin. Wine & Walk x Nørrebro Special starter ved Assistens Kirkegård fra Kapelvej 4 og slutter i området omkring Ravnsborggade.

Foråret skal ikke bare ses, det skal mærkes og nydes... At det tilmed smager godt, det er jo bare lækkert!
Luk
Hjemmeside: Se hjemmeside
Assistens Kirkegård Kapelvej 2, København N
Alle kirkegårde fortæller historier, men Assistenskirkegården på Nørrebro fortæller Danmarkshistorier. Hør bl.a. om H. C. Andersens lidenskabelige kærlighed, om Natasja, hvis største succes kostede hende livet, om Dan Turèll, der skrev om vores alle sammens hverdag, men ikke selv havde en, og om Søren Kierkegaard, der slog op med den kæreste, han elskede hele livet.Vi mødes kl. 14.00 på Kapelpladsen (indgang Kapelvej 2). Turen varer ca. to timer.
Turens guide er gadedigteren, historiefortælleren og rundviser Christian Kronmann som du kan læse mere om
Dette er et donations begivenhed, som går ud på at redde Europas eneste faste scene for historiefortælling, BestTellers. Grundet nye, skærpede brandregler står de I en situation, som kan ende med at de må lukke, grundet de store engangsudgifter. Støt og red en unikt kulturinstitution i København
Luk

Rundvisning på Assistens kirkegård

Søndag den 26. maj 2024, kl. 16-17.45.
Assistens Kirkegård Kapelvej 2, København N
Kom på en stemningsfuld søndags-vandring under forårskåde træer, forvitrede stene og en bundløs sø af gode historier. På den snart 264 år gamle kirkegård ligger nogle af danmarkshistoriens største genier, skæveste eksistenser og rigeste mænd og kvinder begravet. Da det efterhånden blev for uhumsk at blive ved med at begrave de døde på kirkegårdene i den indeklemte by bag voldene - for ikke at tale om de fine, der gerne ville ligge under kirkegulvet - anlagde man i 1760 Assistens kirkegård ude på det landlige Nørrebro.

Her ligger både Hans Christian, Søren Sok, Onkel Danny, Natasja, franske influenzaofre, russiske kosakker, ølbryggere, slavehandlere og utallige andre. Og så er her smukt.

Mødested: Ved porten, Kapelvej 4
Fortæller: Mads Kristian Mikkelsen
Luk

Byvandring på Assistens Kirkegård

Onsdag den 29. maj 2024, kl. 17-19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Assistens Kirkegård Kapelvej 2, København N
Arrangør: AOF Amager
Assistens Kirkegård er en gammel kirkegård midt på Nørrebro, men det er også et oase og et åndehul, som bliver brugt flittigt til alt fra gåture til solbadning. Kom med på vandring "i de dødes by", og hør nogle af fortællingerne om de kendte danskere, og om nogle af de mere ukendte fra både før og nu.

Hør om al balladen, da Søren Kirkegaard blev begravet. Vi kommer selvfølgelig forbi Søren Kirkegaards og H.C. Andersens grave, de to mest besøgte på kirkegården.

Få historien om H.C. Ørsted, der opdagede elektromagnetismen. Vi besøger også grave fra nyere tid f.eks. Dan Turèll, Natasja Saad, Master Fatman, og om Axel Axgil som kæmpede for homoseksuelles rettigheder. Vi hører kirkegårdens over 250 år gamle historie

Underviser: Bjarne Henrik Lundis
Hold: 8724110135
Luk

Rundvisning på Assistens kirkegård

Søndag den 23. juni 2024, kl. 16-18.
Assistens Kirkegård Kapelvej 2, København N
Kom på en stemningsfuld søndags-vandring under sommerkåde træer, forvitrede stene og en bundløs sø af gode historier. På den snart 264 år gamle kirkegård ligger nogle af danmarkshistoriens største genier, skæveste eksistenser og rigeste mænd og kvinder begravet. Da det efterhånden blev for uhumsk at blive ved med at begrave de døde på kirkegårdene i den indeklemte by bag voldene - for ikke at tale om de fine, der gerne ville ligge under kirkegulvet - anlagde man i 1760 Assistens kirkegård ude på det landlige Nørrebro.

Her ligger både Hans Christian, Søren Sok, Onkel Danny, Natasja, franske influenzaofre, russiske kosakker, ølbryggere, slavehandlere og utallige andre. Og så er her smukt.

Mødested: Ved porten, Kapelvej 4
Fortæller: Mads Kristian Mikkelsen
Luk

Byvandring på Assistens Kirkegård

Torsdag den 10. oktober 2024, kl. 17-19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Assistens Kirkegård Kapelvej 2, København N
Arrangør: AOF Amager
Assistens Kirkegård er ikke blot en gammel kirkegård midt på Nørrebro, det er også et oase og et åndehul, som bliver brugt flittigt til alt fra gåture til solbadning. Kom med på vandring "i de dødes by", og hør nogle af fortællingerne om de kendte danskere, og om nogle af de mere ukendte fra både før og nu.

Vi kommer selvfølgelig forbi Søren Kirkegaards og H.C. Andersens grave, de to mest besøgte på kirkegården. Hør om al balladen, da Søren Kirkegaard blev begravet.

Få historien om H.C. Ørsted, der opdagede elektromagnetismen. Vi besøger også grave fra nyere tid f.eks. Dan Turèll, Natasja Saad, Master Fatman, og Axel Axgil som kæmpede for homoseksuelles rettigheder. Vi hører kirkegårdens over 250 år gamle historie

Underviser: Bjarne Henrik Lundis
Hold: 8724210136
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.