Viser 7 events mellem 18. okt. og 16. nov. 2021

Dorte Gerlach - Akustisk Tour 2021

Dorte Gerlach - Akustisk Tour 2021

Lørdag den 30. oktober 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 270 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter, Remisevej 1, Brande
Det er tid til fordybelse, nærvær og smukke toner på dansk fra en af kongerigets mest velkendte og elskede stemmer, når Dorthe Gerlach tager på akustisk Danmarksturné i efteråret 2021..

Vi lever i en tid fuld af opbrud og uforudsigelig forandring. En tid, hvor en epidemi sætter dagsordenen og spænder ben - særligt for det kulturelle og kreative Danmark.

Men i stedet for bare at følge med, har sangerinden Dorthe Gerlach skabt sit eget opbrud og sin egen forandring med nye sange på dansk, titlen som mor og eks-københavner - og nu med stort anlagt akustisk turné forud for endnu flere koncerter i 2022.

"Jeg har brugt den sidste tid på at skrive nye sange. Sange om at forlade København, sange om at blive mor, om at slå sig ned et helt nyt og ukendt sted. Sange om, på mange måder, at sige farvel til sit "gamle liv" og velkommen til det næste kapitel," fortæller Dorthe Gerlach der bl.a. tager sit nye kapitel - sangene fra EP'en 'Krigerhjerte' - med rundt i hele landet.

Dorthe Gerlach skiftede spor, da hun efter mere end 15 år, som den ene halvdel af den anmelderroste countrypop-duo, HUSH, i 2015 udgav sit første soloalbum, 'Natlys'.

Udover sine egne sange, lover Gerlach, der bl.a. har indtaget vores stuer i bedste sendetid som en del af musikprogrammet, Toppen Af Poppen, at vi også får særligt udvalgte fortolkninger med på sætlisten.

"På denne tour kommer vi i et helt intimt setup. Og jeg lover der bliver tid til historierne bag. Jeg har savnet musikken, nærværet med jer og at kunne gøre det, jeg føler er så stor en del af mit liv, nemlig at spille live."

De akustiske koncerter bliver altså Dorthe Gerlachs tilbagevenden til scenen, mens hun selvfølgelig også stadig vil kunne opleves på den allerede annoncerede forårsturné med fuldt band i 2022
Vis kort
Bound by Law

Bound by Law

Onsdag den 3. november 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 (+ billetgebyr 10,-) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter, Remisevej 1, Brande
Livefænomenet Bound by Law er tilbage på landevejen og er klar til at ryste corona-kiloene af publikum..

NY DATO // For de fleste er Bound by Law stadig en velbevaret hemmelighed, men for de af os, som har været til koncert med bandet, er der ingen tvivl. Live er "bandet ikke bare gode - men er blandt de bedste herhjemme" som musikanmelderen fra Side 33 skriver.

Inspirationerne fra legender som Johnny Cash, Nick Cave og Ennio Morricone er tydeligt tilstede hos Bound by Law, men de har udviklet deres helt eget musikalske neo-western univers, hvor der er langt mellem de retskafne helte, og hvor de lovløse banditter udgøres af de internationale banker, olieindustrien og magtsyge politikere.

Med deres unikke cocktail af country, blues og boogie tordner Bound by Law afsted som et løbsk lokomotiv så fadøllene danser hen ad bordene. Den akustiske guitar får prygl og mundharmonikaen hyler længselsfuldt mod månen.

I sommeren 2020 udgav Bound by Law deres nye album XXX Doom & Gloom til stor ros fra anmelderne. Da mange af deres koncerter blev aflyst pga. Corona genoptager Bound by Law nu release-touren, så publikum får mulighed for at opleve de nye sange live.

Unummererede siddepladser
Vis kort
Koncert med Storälven

Koncert med Storälven

Torsdag den 4. november 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 75 kr for voksne (50 kr for medlemmer af museets støtteforeninger)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frilandsmuseet Herning, Museum Midtjylland, Museumsgade 32, Herning
Jazz-oktetten Storälven giver koncert på Frilandsmuseet i Herning torsdag den 4. november. Koncerten byder på ny, iørefaldende musik skrevet med udgangspunkt i folkemelodier..

I løbet af sensommeren og efteråret giver Storälven koncerter i flere forskellige byer på Sjælland, Lolland-Falster og Jylland. Koncerterne foregår i parker, på centrale torv og andre steder hvor folket færdes.

Bandets sjove og folkelige konferencierer, ledsager publikum med blandt andet historier om folkemelodiernes baggrund og forklaringer om musikkens opbygning.

Storälven består af otte, københavnsbaserede jazzmusikere fra Danmark, Sverige, Norge og Tjekkiet. Sammen komponerer og improviserer de frem ny musik med udgangspunkt i folkemelodier fra hinandens hjemlande.

"Ebbe Skammelsøn" er blevet til en kompleks leg mellem bandets instrumenter, hvor rytmerne drager lytteren fra side til side som i en vikingebåd i stormvejr. Den norske melodi "Blåmann, blåmann bukken min" er forvandlet til en langstrakt vidde af klang og dynamisk opbygning. En tjekkisk sang er blevet til en velorganiseret buskvækst af melodiske forgreninger under navnet "Som et Rosmarinblad".

Hør Storälvens musik her.

Storälven er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, Dansk Musikerforbund, Jazzpuljen og Dansk Kapelmesterforening.

Der er et begrænset antal pladser og tilmelding er derfor nødvendig. Tilmelding skal ske via museets hjemmeside.
Vis kort
Søndagscafé

Søndagscafé

Søndag den 7. november 2021, kl. 14-16.
Pris: Entré: 30 kr Incl. Kaffe og kage
Gullestrup Hallen, Løvbakkevej, Herning
Jørgen Christensen og Folde kommer og spiller med en strejf af humor denne søndag - og der vil også være fællessang..
Vis kort
Floating Sofa Quartet

Floating Sofa Quartet

Tirsdag den 9. november 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fermaten, Smallegade 4, Herning
Bandet Floating Sofa Quartet (FSQ) er et prisvindende samarbejde mellem fire unge nordiske spillemænd og -kvinder fra hhv. Sverige, Finland og Danmark..

Med en enestående sammensætning af akustiske instrumenter blander kvartetten nyt og gammelt og skaber et unikt musikalsk udtryk som fremstår både moderne, traditionelt og tidløst.

Repertoiret er varieret, lyden er varm og imødekommende, og musikken leveres med intensitet, energi og mærkbar spilleglæde.

Kvartetten debuterede 2015 og har siden turneret flittigt i både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Belgien, Holland og Østrig. Med sceneoptrædener på prominente festivaller som bl.a. Kaustinen Folk Music Festival [FI], Førdefestivalen [NO], Tønder Festival [DK], Korrö Folkmusikfestival [SE] og folkBALTICA [DE] er FSQ efterhånden blevet et eftertragtet og velrenommeret navn på den nordeuropæiske folk-scene.
FSQ har desuden været nomineret til talrige priser, bl.a. "Årets Nye Talent" i både Danmark ved DMA Folk og i Sverige ved Folk & Världsmusikgalan. I 2016 modtog de Saugmann Bjerregaard-fondens førstepræmie for deres nyfortolkninger af D.T.S. Bjerregaards musik.

Gruppen har to anmelderroste albums bag sig: "The Moon We Watch is the Same" var nomineret til to Danish Music Awards for Årets Folk Udgivelse og Årets Komponist (Clara Tesch) i 2017, og opfølgeren som "Neighbourhood" vandt prisen for Årets Folk Udgivelse ved DMAfolk/world 2019. I begrundelsen stod der bl.a.:
"Orkesteret er sammensat af unge musikere opvokset med deres nationale folkemusiktraditioner. Alle er de betagende instrumentalister, og kendes for tilsammen at levere et formidabelt sammenspil og en nærværende liveperformance når de turnérer rundt.(...) Prisen gives for med indlevelse, inderlighed og på et højt kvalitetsniveau at skabe personlige fortolkninger af såvel traditionel musik som egne kompositioner.(...)"

Tag plads i sofaen og flyd med når FSQ indtager Fermaten d. 9. november!
Vis kort
The Jeremiahs i Plexus Musikklub

The Jeremiahs i Plexus Musikklub

Torsdag den 11. november 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: Standard 125 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Plexus Musikklub
Plexus Idom-Råsted, Idomlundvej 23A, Holstebro
The Jeremiahs er et af de mest opløftende bands, der er vokset frem af Dublins folkemusikmiljø i mange år. Bandet blander traditionelle og nye toner og har gennem dette skabt deres helt egen "storbyfolk"..
Vis kort
Johnny Cash Roadshow 2021

Johnny Cash Roadshow 2021

Søndag den 14. november 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 405 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Musikteatret Holstebro, Musikteatret, Den Røde Plads 16, Holstebro
Vis kort