Dato

Kategori

  • Vælg alle genrer Nulstil

Viser 441 events i Esbjerg Kommune, Fanø Kommune, Tønder Kommune og Varde Kommune fra/efter 30. sep. 2022

Sort Sol (afg. Skærbæk)
Diverse | Natur

Sort Sol (afg. Skærbæk)

Fredag den 30. september 2022, 16:15.
Pris: Entré: Voksne 235 kr, børn 195 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skærbækcentret, Storegade 46, Skærbæk
Arrangør:Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Skærbæk. Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol opstår, når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved altid, hvad der sker derude lige netop nu og hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Sort Sol kan ikke beskrives, det skal ses, høres og lugtes mindst én gang i livet.

Billetter
Del
Sort Sol (afg. Tønder)
Diverse | Natur

Sort Sol (afg. Tønder)

Fredag den 30. september 2022, 16:45.
Pris: Entré: 235 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tønder Grundskole, Holmevej 2, Tønder
Arrangør:Sort Safari
Guidet bustur til Sort Sol, Danmarks vildeste naturfænomen. Med Sort Safari oplever du nogle af landets absolut største stæreflokke danse på himlen før solnedgang. På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol. Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en unik og magisk naturoplevelse. Sort Safari præsenterer landets største stæreflokke og tager dig med derhen, hvor oplevelsen er størst. Oplev stærene "danse" på aftenhimlen og hele tiden danne nye formationer over marsken, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol opstår, når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Book
Del
Sælsafari (D/GB) | Club Fanø
Diverse | Natur

Sælsafari (D/GB) | Club Fanø

Fredag den 30. september 2022, kl. 10.45-12.45.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Club Fanø, Fanø Bad, Sønderklit 4A, Fanø
En vadevandring med vores guide til sælbanken er en af de helt store oplevelser på Fanø. Galgerevet er det bedste sted i Nationalpark Vadehavet for at opleve både den spættede sæl og gråsælen. Der ligger normalt mellem 200 og 400 sæler og soler sig i sandet. 1,7 km sydvest for Fanø ligger sandbanken Galgerev. Her ligger en af de største sælbestande i Vadehavet og nyder livet. Tag med vores guide på vandretur til sælbanken. Det er en af de helt store oplevelser på Fanø. Ved lavvande har vandet trukket sig tilbage, så vi kan gå på havbunden.

Vores sælsafari er en rigtig familieoplevelse og vi gør meget for at giver børnene et par spændende timer. Vi gør holdt flere gange undervejs og fortæller om sælerne og det fantastiske naturområde, som vi befinder os i.

Husk gummistøvler og varmt tøj, da turen foregår til fods på vadehavets bund og det er (næsten) altid blæsende på vadehavet. Om sommeren kan turen gennemføres i bare tæer.

Det er muligt at leje gummistøvler fra Club Fanøs kontor på Sønderklit 4a i Fanø Bad.

Det muligt at tage en klapvogn, en trækvogn eller lignende med til små børn, som ikke kan gå hele vejen. Det er også muligt at have en hund med i snor.

Denne tur foregår på dansk.

Kontakt: clubfanoe@gmail.com / +45 42 41 25 65
Del
Havnecruise i Esbjerg Havn`s bassiner, Varighed ca. 2 timer. Sejles af: DGS og HM
Diverse | Natur

Havnecruise i Esbjerg Havn`s bassiner, Varighed ca. 2 timer...

Fredag den 30. september 2022, kl. 14.
Pris: Entré: Voksen/Erwachsene/Adults 200 kr, Børn/Kinder (0 til 12 år) 100 kr Køb/bestil billet
Nordby Lystbådehavn, Postvejen 8, Fanø
Med afgang fra og ankomst til Fanø Lystbådehavn, sejles en 2 timers havnecruise med visning og information om de forskellige bassiner , skibe og vindmøllerne. Husk varmt tøj :). Af sikkerhedsmæssige grunde skal man være selvhjulpet.
  • Mit Abfahrt und Ankunft im Fanø Yachthafen segeln wir eine zweistündige Hafenrundfahrt, Mit information um Hafen , Schiffe und die Windmuehlen.


Warme Kleidung nicht vergessen!

Schwer gehbehinderte Menschen können leider nicht mit fahren, da der Zugang und das Schiff nicht Barrierefrei sind!
Del
Vægterrundgang i Ribe
Diverse | Foredrag

Vægterrundgang i Ribe

Fredag den 30. september 2022, kl. 20-20.45.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Weis Stue, Torvet 2, Ribe
Ribes vægtere formår at skabe en helt særlig stemning, når de synger deres vægtervers og fortæller om Ribes dramatiske historie. Vægteren i Ribe går i sommerhalvåret sin traditionelle vandring gennem de gamle gader. Turen begynder på Torvet ved Restaurant Weis Stue, varer ca. 45 minutter, og det er gratis at gå med.

Vægteren går også i vinterferien og i påskeferien!

Også ekstraordinær rundgang den 23.03. kl. 20.00 pga. optagelser til Gintberg på Kanten.

I gamle dage var det vægterens opgave at holde ro og orden i byens gader om natten. I Ribe skulle han tillige advare mod truende stormfloder. Det moderne politi tog efterhånden over, og de sidste rigtige vægtere i Ribe ophørte deres gerning i 1902.

I 1932 blev det besluttet at lade vægtertraditionen genopstå som led i turistarbejdet.

Vægterturene foregår på dansk og engelsk.

Bemærk - der er ingen vægterundgange i perioden 12/5 - 15/5.

Kontakt: info@vadehavskysten.dk / +45 75 42 15 00
Del
Danmarks Vildeste Fiskereventyr
Udstilling | Historisk

Danmarks Vildeste Fiskereventyr

Onsdag den 1. januar 2020 til fredag den 30. september 2022, kl. 10.
Pris: Entré: 150 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fiskeri- og Søfartsmuseet, Tarphagevej 2, Esbjerg V
I "Danmarks vildeste fiskereventyr" giver vi fiskeskippernes vilde oplevelser tilbage til byen, idet vi sætter esbjergfiskeriet på museum. Dermed siger vi farvel til Esbjergs epoke som fiskerby. Fiskeriet, som skabte byen, får en værdig afslutning. I Esbjerg bor der fortsat fiskeskippere og andre centrale personer fra fiskeriets storhedstid. Mennesker som ligger inde med historier og en guldgrube af konkret viden om, hvordan forholdene var i årtierne i 1900-tallet, hvor fiskeriet kørte på højtryk.

Vi greb den helt unikke mulighed og har gennem udstillingen sikret fremtidige generationer et indblik i Danmarks største og vildeste fiskereventyr til dags dato.
76 tidligere fiskeskippere har været forbi museet for at bidrage til udstillingens indhold. Resultatet er blevet en fusion af aktiv indsamling og dokumentation, historiefortælling og fotografisk portrætkunst.

Et digitalt formidlingslag tilfører flere oplevelser i form af historier fortalt med fiskeskippernes egne stemmer
Del
Efterårsplantemarked i skolegården, Tønder gymnasium
Diverse | Natur

Efterårsplantemarked i skolegården, Tønder gymnasium

Lørdag den 1. oktober 2022, 10:00 - 14:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tønder Gymnasium og HF, Astronom Hansensgade 9, Tønder
Så er det snart efterår og plantetid. Vi har igen i år plantemarked, hvor du kan købe og sælge mange forskellige stauder, hosta, buske og andre planter. Der er også boder med spændende ting til haven som fuglebad, insekthotel, havepynt. Så er det snart efterår og plantetid. Vi har igen i år plantemarked, hvor du kan købe og sælge mange forskellige stauder, hosta, buske og andre planter. Der er også boder med spændende ting til haven som fuglebad, insekthotel, havepynt.

Du kan købe en kop kaffe med kage i vores lille Café, få en havesnak, et lille hvil eller prøve lykken i tombolaen.

Vil du have en stadeplads, kommer du bare på dagen og får vist en plads. Det koster kun en lille ting til vores tombola.

Men efterårsplantemarked holder flyttedag - fra den 24.9 til den 1.10.2022.

Det gør vi, fordi der er rigtig mange andre arrangementer i vores område den 24.9. Èn af dem, er Smag på Marsken.

Vi har gennem årene bemærket, at mange har ønsket at deltage hos os, men har ikke haft muligheden, da de også skulle deltage andetsteds. Og, da vi jo gerne vil have så mange deltagere, kunder, som muligt har vi set os nødsaget til at flytte efterårsmarkedet til den 1.10.2022.

Vi håber på jeres forståelse, og ser frem til at få en snak med jer på efterårsmarkedet den 1.10.2022
Del
Østers- og MuslingeSafari
Diverse | Natur

Østers- og MuslingeSafari

Lørdag den 1. oktober 2022, 11:00.
Pris: Entré: 275 kr voksen. 145 kr barn (max 13 år)
Hjemmeside: Se hjemmeside
P-plads Muslingvej, Muslingvej, Rømø
Arrangør:Sort Safari
Omkring 300 meter ude i Vadehavet sætter vi fokus på indsamling af østers og Vadehavets øvrige specialiteter - de mange forskellige muslingearter. Tag med når vi finder MASSER af østers samt sandmuslinger, blåmuslinger, hjertemuslinger og strandsnegle. Ønsker du at få alle sanser stimuleret, så er denne Østers- og MuslingeSafari den ultimative oplevelse. Når du har samlet nok af havets frugter, er der naturligvis prøvesmagning, mens der fortælles om Vadehavsøsters, der som kongeligt regale og eksportvare tidligere indbragte formuer, men som uddøde og siden blev erstattet af et nyt østerseventyr. Vi fortæller naturligvis også om, hvordan du kan tilberede østers og muslinger. Husk gummistøvler.

Billetter
Del
Sort Sol (afg. Skærbæk)
Diverse | Natur

Sort Sol (afg. Skærbæk)

Lørdag den 1. oktober 2022, 16:15.
Pris: Entré: Voksne 235 kr, børn 195 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skærbækcentret, Storegade 46, Skærbæk
Arrangør:Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Skærbæk. Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol opstår, når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved altid, hvad der sker derude lige netop nu og hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Sort Sol kan ikke beskrives, det skal ses, høres og lugtes mindst én gang i livet.

Billetter
Del
Sort Sol (afg. Tønder)
Diverse | Natur

Sort Sol (afg. Tønder)

Lørdag den 1. oktober 2022, 16:45.
Pris: Entré: 235 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tønder Grundskole, Holmevej 2, Tønder
Arrangør:Sort Safari
Guidet bustur til Sort Sol, Danmarks vildeste naturfænomen. Med Sort Safari oplever du nogle af landets absolut største stæreflokke danse på himlen før solnedgang. På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol. Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en unik og magisk naturoplevelse. Sort Safari præsenterer landets største stæreflokke og tager dig med derhen, hvor oplevelsen er størst. Oplev stærene "danse" på aftenhimlen og hele tiden danne nye formationer over marsken, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol opstår, når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Book
Del