Augustiana Kunstpark & Kunsthal

Palævej 10-14, Augustenborg

Lørdag den 28. august til søndag den 28. november 2021, kl. 12.Billedkunst

En Claydies Affære - Claydies

Tine Broksø og Karen Karen Kjældgård-Larsen (Claydies) arbejder i krydsfeltet mellem kunsthåndværk og kunst, mellem keramik og skulptur. De undersøger i en række nye værker 'selfies' begrebet og forholdet mellem beskuer og værk.Med deres kunst, sætter Tine Broksø og Karen Karen Kjældgård-Larsen fokus på vor tids selviscenesættelsestrang og Instagram-kultur. Med simple, men effektive greb, inviterer de publikum til interagere og forholde sig kropsligt til deres værker.

Til Augustiana Kunstpark skaber de i 2021 tre nyproducerede keramiske 'selfie'-objekter. I tilknytning hertil vil udstillingen 'En Claydies Affære' på 1. salen i Det Hvide Palæ rumme et udvalg af deres formstærke keramiske objekter. De nyproducerede selfie-inspirerede udendørsværker tager udgangspunkt i Augustianas historie, i særlig grad den flamboyante prinsesse og enkehertuginde Louisa Augusta, som boede i Det Hvide Palæ fra 1815-1843. Værkerne bliver på den måde stedsspecifikke og unikke for Augustiana, og de er tiltænkt en blivende placering i parken, mens udstillingen er temporær.

Om Claydies
Tine Broksø og Karen Kjældgård-Larsen udgør tilsammen duoen Claydies. De er begge uddannede keramikere fra Danmarks Designskole i 2000. Claydies blev dannet samme år med det mål at lave en fælles kunstnerisk identitet. De to ladies har arbejdet med clay lige siden. Claydies arbejder med keramik, unika, udstillinger og design og angriber områderne på nye måder, for at finde nye udtryksveje. De vender op og ned på det vante, vender ting på hovedet og fletter nye betydninger og historier ind i det velkendte.

Claydies har modtaget legater fra bl.a. Statens Kunstfond, og har udstillet på Museer og gallerier i Danmark og udland. De er kendt for at nytænke design og unika. Bl.a ved at fremvise keramik på catwalk. Karen Kjældgård-Larsen er desuden kendt for stellet Mussel Mega som produceres af Royal Copenhagen. www.claydies.dk

Der kan forekomme ændringer i informationer og datoer.

Støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.


Fri entré

Læs mere på hjemmesiden