Kærbakkens Permahave

Kærbakken 11, Samsø

Onsdag den 19. juni 2024, kl. 15-18.

Arrangør: Samsø Aftenskole



Andet

Flerårige grøntsager fra madskoven

Deltag på denne workshop og lær en masse om, hvordan du selv i højere grad kan blive selvforsynende med friske grøntsager hele året. Du får kendskab til de flerårige grøntsager i haven, og få ideer til, hvordan du tilbereder dem.

På workshoppen opdager du de flerårige grøntsager gennem alle dine sanser. Ved at plukke, smage, føle og se de udvalgte planter i Madskoven i Kærbakkens Permahave vil du få et godt indblik i, hvordan fremtidens grøntsager kan se ud og smage.

Forsommer en er en fantastisk tid i Madskoven. Der er masser af liv alle vegne, og meget af det kan tilberedes til de lækreste måltider. Bedene bugner af næringsrige, spiselige skud, blade og blomster fx fra Lind, Hvidtjørn, Hvid morbær og de mere sjældne som Kinesisk mahogni og Judastræ. Du vil blive ført gennem havens mange planter, og stille spørgsmål som: Hvordan og hvornår skærer vi skuddene fra Humle, Hosta, Storkonval og Bambus? Hvad kan vi bruge Sporebaldrian, Aleksanderurt, Babington's porreløg, Slangeurt, Bronzefennikel og bladene fra Skorzonerrod til? De flerårige grøntsager som Sct. Hansurt, Spinatsyre, Sibirisk portulak, Stolt Henriks gåsefod, Sødskærm og Violer kan høstes nu og laves til de lækreste supper, brød, pandekager, juicer, salater og kager.

Birgit Rothmann, som er uddannet i permakultur og arbejder med videreformidling af fremtidens fødevarer, vil tage os en tur i Madskoven. Hvad kan spises på planten? Hvilke planter kan du spise meget af? Hvilke skal kun i salaten som krydderi og hvilke er mere af medicinsk virkning. Der skal smages på de enkelte planter, høstes og derefter vil vi i fællesskab hygge ved bålet og smage en flerårig salat med tilbehør.

Arrangementet holdes i det fri, så vi opfordrer deltagerne til at medbringe tøj passende til vejret. I tilfælde af styrtregn aflyses arrangementet

Hold: 24048.

Læs mere på hjemmesiden