DAC, Dansk Arkitektur Center

Bryghuspladsen 10, København K

Tirsdag den 19. september 2023, 08:15-09:15.Foredrag

MorgenDAC: Er 'klimavenlig' ambitiøst nok for København?

Københavns Kommune har netop lanceret strategien for den kommende kommuneplan under overskriften "Fremtidens klimavenlige hovedstad". Men er det nok at være 'klimavenlig', når rammerne for udviklingen af København lægges fast?

Har du hørt om kommuneplansstrategien? Har du hørt om kommuneplansstrategien? Hvis du interesserer dig for, hvordan København udvikler sig, så er det et godt sted at holde øje. Her fastlægges nemlig retningen for Københavns udvikling helt frem til 2036. I planen tager Københavns Kommune hul på de allerstørste dagsordener, som blandt andet handler om, hvordan vi får flere grønne områder ind i byen, om mobilitet, boliger, og ikke mindst hvordan hele Østhavnen med Lynetteholm og Refshaleøen, skal udvikles.

Så når kommuneplanen ligger endeligt fast i 2024, er det definerende for byens udvikling og ikke mindst for klimaambitionerne. De har gennem tiden været høje i Københavns Kommune, men er de stadig det?

Til denne MorgenDAC ser vi nærmere på rammerne for Københavns fremtidige udvikling og spørger, hvad vi kan forvente af klimatiltag og -løsninger. Hvilke dilemmaer opstår, når barren for klimaet sættes højere, og hvor meget højere er det muligt at sætte barren for klimaambitionerne i hovedstaden?

Vi har inviteret overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), og børne- og ungdomsborgmester og medlem af Økonomiudvalget, Jacob Næsager (K) til at diskutere, hvad der skulle til, hvis København skulle være klimaprogressiv og ikke bare klimavenlig. Og hvor meget indflydelse har man i det hele taget som lokalpolitiker på dén dagsorden?

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Efter arrangementet har du mulighed for at se vores aktuelle udstillinger inden huset åbner eller besøge DAC Café.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast.

Fri entré

Læs mere på hjemmesiden