Emborg Bro

Emborgvej 24, Ry

Mandag den 22. juli 2024, 10:00 - 15:00.

Arrangør: Destination KystlandetNatur

Isfuglesafari på Gudenåen

Oplev isfuglen i sit naturlige element. Turen foregår i kano fra Emborg Bro ved Gl. Rye. Turen er egnet for hele familien. Du behøver ikke at have noget kendskab til, hvordan du sejler en kano. Du få en grundig instruktion i padleteknikken.

Har du oplevet isfuglen i sit naturlige element?
Tager du på Isfuglesafari på Gudenåen og Salten Å mellem Klostermølle og Ry har du gode chancer for at se isfuglen i sit rette element. Det er et herligt syn, når den suser forbi dig lige over vandoverfladen og udstøder sit skarpe skrig. Det er et syn du aldrig glemmer, når du ser dens smukke blå og orange fjerdragt lyse op i aftensolen.

Udover isfugle har du mulighed for at se masser af andre arter af fugle, dyr og planter på turen. Du kommer tæt på fiskehejre, lappedykkere, skarve, svaner og mange andre dyr. Hvis du er meget heldig, kan du endda få et glimt af en havørn eller en odder. Du kommer også forbi mange spændende planter, bland andet Danmarks giftigste plante, Gifttyden.

Hvordan kommer du tæt på isfuglen?
Isfuglen ses bedst fra vandet. Den flyver ofte lavt langs bredden og derfor meget svær at se fra land. Når du i kanoen glider næsten lydløst gennem vandet, giver det optimale betingelser for at komme tæt på de dyr, der lever på og ved vandet. Isfuglen er dog en meget sky fugl og du skal være opmærksom og hurtig for at se den.

Hvorfor skal du med på en Isfuglesafari på Gudenåen?
Isfuglen er nok Danmarks smukkeste fugl. Med sine kraftige farver skiller den sig ud fra de fleste andre fugle. Der er kun ca 300 - 400 ynglende par i Danmark. Ved Gudenåen og dens sideløb lever dog mange isfugle og der er gode chance for at se dem i området mellem Mossø og Gudensø. Den er svært at se, når man færdes på land, derfor vil du have størst chance for at se dem fra vandet.

Hvordan foregår turen?
Turen foregår i kano fra Emborg Bro ved Gl. Rye. Turen er egnet for hele familien. Du behøver ikke at have noget kendskab til, hvordan du sejler en kano. Før turen vil du få en grundig instruktion i padleteknikken af vores uddannede kanoguide.

Vi tager af sted i små hold på højst 6 kanoer. I hvert kano kan der være 2 voksne og 1 til 2 børn. Hele turen varer ca 3 til 4 timer.

Vi gør alt for, at du få en tryg og god oplevelse.

Entré: 600 kr

Læs mere på hjemmesiden