Mogens Dahl Koncertsal

Snorresgade 22, København S

Mandag den 18. november 2024, kl. 20.Klassisk

Doric String Quartet med Jonathan Biss (piano)

Doric String Quartet & Jonathan Biss (Piano). Mødet mellem klaveret og strygeinstrumenter er en hæderkronet konstellation, som mange komponister fra Mozart og frem har prøvet kræfter med.

Den erfarne engelske strygekvartet Doric String Quartet er ved denne koncert gået sammen med den dynamiske amerikanske komponist Jonathan Biss om at opføre et par af det romantiske repertoires hovedværker indenfor genren

Robert Schumanns Klaver Kvintet fra 1842 er blandt hans mest populære og levedygtige værker, hvilket er så meget desto mere imponerende som han først i netop dette år, 1842, kastede sig over kammermusikken. Tilmed har Klaver Kvintetten dannet skole for en række af eftertidens store komponister.

Ligesom Schumann i de første år af sit virke som komponist holdt sig til sit primære instrument, klaveret, således betrådte Johannes Brahms kun gradvist kompositoriske stier udover det velkendte. De to første klaverkvartetter markerer et gedigent gennembrud for komponisten indenfor kammermusikken, især med den monumentale, næsten symfonisk anlagte Klaver Kvartet no 2, der er et sandt mesterværk.

Beethovens strygekvartet nr. 16 danner afslutningen på hans banebrydende indsats indenfor denne genre og er en både smuk og passende påmindelse om at det netop var to allerede særdeles etablerede udtryksformer (strygekvartet og soloklaver) der fandt sammen i værktyper som de to ovenfor omtalte, som Doric String Quartet og Jonathan Biss vil opføre denne aften.

Program:

Robert Schumann (1810 - 1856):
Klaverkvintet i Es-dur, opus 44

Ludwig van Beethoven (1770 - 1827):
Strygekvartet nr. 16 i F-dur, opus 135

Johannes Brahms (1833 - 1897):
Klaverkvartet nr. 2 i A-dur, opus 26

Før hver koncert åbner cafeen kl. 19.00 hvor der kan købes forfriskninger og meget passende forudbestilles til pausen. Dørene til koncertsalen åbnes kl. 19.15

Læs mere på

Mogensdahl.dk

Arrangør: Mogens Dahl Koncertsal, Snorresgade 22, 2300 København S.

Entré: 225-400 kr

Køb/bestil billet