Aftenskolernes Hus

Tomsgårdsvej 35, København NV

Tirsdag den 5. november 2024, 19:00-21:00.

Arrangør: FOF København og NordsjællandForedrag

Le Corbusier - arkitekt, kunstner og debattør

Til dette foredrag vil fotograf og Le Corbusier-kender Flemming Bo Rasmussen tilføje nye facetter til arkitekt og debattør Le Corbusiers liv og gerning.

Den schweizisk-fødte arkitekt Le Corbusier har sat et afgørende aftryk på verden, ligesom han har inspireret nye generationer af toneangivende arkitekter og designere.

Langt de fleste kender nok Le Corbusier for chaiselongen LC4, Kirken i Ronchamp og Klosteret i La Tourette. Men sporene fra ham ses overalt.

Le Corbusier brød igennem i 1920'erne. Gennem en håndfuld årtier før, under og efter Anden Verdenskrig banede han vejen for modernismen, som revolutionerede arkitekturen. På samme måde fremstår hans byplanlægning og møbeldesign den dag i dag på en og samme gang fremsynet, moderne og tidløs.

Til dette foredrag vil fotograf og Le Corbusier-kender Flemming Bo Rasmussen tilføje nye facetter til Le Corbusiers liv og gerning. Du kommer naturligvis til at høre om - og se - en række af hans bygningsværker og byplanlægningsprojekter - også dem, der aldrig blev realiseret. Og du bliver introduceret til hans tankegang, inspirationskilder og de andre kunstarter, han beskæftigede sig med.

Flemming Bo Rasmussen giver også et indblik i Le Corbusier og Jørn Utzons korrespondance om udsmykningen af Operahuset i Sydney, og Le Corbusiers rolle som debattør og samfundsreformator kommer også under lup.

Glæd dig til et underholdende, billedrigt og indsigtsfuldt foredrag om det 20. århundredes måske vigtigste arkitekt!

Entré: 185 kr

Læs mere på hjemmesiden