Spring til indhold

Køkkenhaven - Workshop og frø-pop-up for nye som erfarne grøntsagsdyrkere

Diverse: Workshop

Fra jord til bord. Der er en grundlæggende tilfredsstillelse ved selv at dyrke den mad, man skal spise. Dyrk spiselige planter i stedet for græsplæne, spar penge på madbudgettet og hent friske grøntsager få meter fra køkkenet - gennem hele året.

Dette foredrag er en rejse gennem den mangfoldighed af spiselige planter, vi kan dyrke i vores egne haver. Frugt, bær, nødder, rodfrugter, grøntsager, stauder, blomster og svampe -også til den nemme have, den lille have eller blot til altanen.

Der vil være fokus på både flerårige og enårige planter, inkl. introduktion til skovhaver, permakultur og NoDig-dyrkning. Foredraget afholdes af AnneMarie Sørensen, som udover at være hortonom og havearkitekt også er aktivt medlem af Frøsamlerne, som netop gør et arbejde for at bevare gamle og mere specielle, spiselige planter.

Dette er en 3 timers workshop med indledende foredrag, snak om kursisternes egne haver samt FrøPopUp, hvor man kan få nogle frø med hjem.

Henvender sig både til nybegyndere og mere erfarne haveejere.

Max 10 deltagere

Om AnneMarie Sørensen:
Gartner-datter og uddannet hortonom fra Landbohøjskolen. I dag selvstændig havearkitekt med firmaet Hortea HaveDesign, hvor hun tilbyder havevandringer, konsulentbistand inden for f.eks. beskæring, have- og planteplaner samt kreativ vedligehold og anlæg af haver med fokus på beplantning. AnneMarie er aktivt medlem af Frøsamlerne, som arbejder for at bevare gamle og mere specielle, spiselige planter. Hun arbejder for og med den miljøvenlige have med en høj biodiversitet.

AnneMarie Sørensen har undervist på aftenskoler i mere end 20 år med alt fra foredrag om havekunstens historie til intensive kurser, hvor der undervises i at designe egen have.