Her finder du fondene 2
Af Kjeld Roesgaard  man. 17. sep. 2012

Andre fondsoversigter

En helt central oversigt over støttemuligheder til kulturlivet er Center for Kunststøttes liste over støtte til arbejdslegater, rejser, projekter, drift, formidling m.m.. Her kan du finde alle statslige støtteordninger i kronologisk orden, og listen bliver løbende opdateret. Der er tit forandringer, nye puljer og puljer der lukkes, så hold øje med kunst.dk og tilmeld dig deres nyhedsmail. 

Maikens fondsoversigt er en overskuelig oversigt, hvor du kan finde fonde sorteret efter deadlines i datorækkefølge og fonde med løbende ansøgningfrist. Oversigten leverer ikke yderligere oplysninger om fondene, men en ansøgningsfrist, navnet og et meget nyttigt direkte link til deres hjemmeside.

Social- og Integrationsministeriets Fondsdatabase opdateres løbende, samt hvert år i januar. Du kan desuden downloade hele listen som pdf (76 s). Det er en god og gratis liste, men det er ikke alle fonde, der støtter kulturformål.

Hvis du vil betale for det findes der desuden tjenester som du kan abonnere på, fx Kulturens Kontanter og Upfrontnet. De tilbyder lidt forskellige produkter, som supplerer hinanden fint, men da mit fokus er på de gratis glæder, må du selv undersøge dem nærmere.

For næsen af dig

Sommetider glemmer man det mest oplagte. Dine venner, bekendte og kolleger har måske været heldige at få støtte til deres bog, CD, koncertrække, dukketaterturné eller andet. Se på deres hjemmeside, brochurer eller andet præsentationsmateriale.  Der er sikkert en lang takkeliste over bidragydere, som måske også vil give til dig! Det er et oplagt sted at finde fonde at søge eller måske mulige sponsorer.

Et andet nærliggende sted at søge er din kommune og din region. Der er måske endda nogle ansat i kommunen, som kan give dig gode råd og hjælpe på forskellig måde. Københavns Kommune har en god liste bl.a. med links til private fonde

Du er nok også medlem af en fagforening og andre interesseorganisationer. Mange af dem har egne støtteordninger, som du kan søge, og mange har udmærkede oversigter over relevante støttemuligheder.
Se fx Dansk Artist Forbunds og KODAs lister.

---

Læs også Her finder du fondene 1 om hvor du kan finde "Alle fonde og legater"...